Acht vakantieparken Center Parcs ontvangen Green Key Goud certificaat

Vakantieparken voldoen aan hoogste normen op gebied van groen, duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid.

Acht Nederlandse Center Parcs parken hebben gisteren het Green Key Goud certificaat gekregen. Het Heijderbos, De Eemhof, De Huttenheugte, Het Meerdal, Limburgse Peel, De Kempervennen, Port Zélande en Park Zandvoort hebben allen de hoogst mogelijke certificering behaald. Hiermee toont Center Parcs aan dat zij er alles aan doet om het milieu te sparen zonder dat gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Daarbij gaat zij een stap verder dan de wet- en regelgeving vereist. De uitreiking van het keurmerk is een belangrijke mijlpaal voor Center Parcs dat al sinds haar oprichting een sterke focus heeft op mens en milieu.

vakantieparken

Center Parcs voldeed als eerste bedrijf in de recreatiesector al aan de ISO 14001- en 50001-normen. Na de audits voldoen de acht gecertificeerde vakantieparken van Center Parcs nu ook aan de strenge normen van Green Key op het gebied van duurzaamheid, milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Foto via greenkey.nl 

Goud gecertificeerd

Volgens Mark Giethoorn, directeur van Center Parcs Nederland, toont de certificering aan dat Center Parcs vooruitstrevend is op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid: “Ik ben ontzettend trots op onze acht met goud gecertificeerde parken. Sinds onze oprichting zetten wij alles op alles om de natuurlijke rijkdom in onze parken te koesteren en te verrijken en tegelijkertijd goed te zijn voor mens, dier en natuur. Deze certificering is een prachtige erkenning voor de vele ‘groene en goede daden’ in onze parken. Het behalen van het hoogst mogelijke niveau van het internationale keurmerk Green Key is een weerspiegeling van de duurzame ambities van Center Parcs.”

Center Parcs vakantieparken aangesloten bij Green Key

“We zijn erg blij dat een toonaangevende speler als Center Parcs zich aansluit bij Green Key. Daarmee laat Center Parcs zien hoe serieus zij mens, klimaat, gastvrijheid en milieubewustzijn neemt. Het is erg bijzonder dat alle parken van Center Parcs die we tijdens strenge audits hebben getest een gouden certificering hebben verdiend”, vertelt Erik van Dijk, National Operator van Green Key Nederland. “Dat is een resultaat waarop zij enorm trots mag zijn én waarvan al haar gasten en de omgeving van de parken profiteren.”

Uitstekende score op duurzaamheid

Center Parcs voldeed als eerste bedrijf in de recreatiesector al aan de ISO 14001- en 50001-normen. Na de audits voldoen de acht gecertificeerde vakantieparken van Center Parcs nu ook aan de strenge normen van Green Key op het gebied van duurzaamheid, milieu en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hieronder vallen milieunormen als het registreren en besparen op het gebruik van gas, water en elektra en het verminderen van de hoeveelheid (rest)afval. Bovendien scoren de parken zeer goed op minstens 43 optionele criteria, waarmee zij voldoen aan de hoogst mogelijk norm. Bij deze normen gaat het bijvoorbeeld om duurzame maatregelen als de toepassing van alternatieve bestrijdingsmiddelen, het aanbieden van biologisch eten in restaurants en supermarkt en een minimaal gebruik van mono-verpakkingen. Ook vallen hieronder de energie- en waterbesparende maatregelen die Center Parcs heeft getroffen in de Aqua Mundo, haar activiteiten om mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt te ondersteunen, haar samenwerking met maatschappelijke organisaties als Stichting de Opkikker en de Missing Chapter Foundation en de organisatie van de Kids Climate Conference in samenwerking met WNF Nederland.

De certificering geldt voor de parken Het Heijderbos, De Eemhof, De Huttenheugte, Het Meerdal, Limburgse Peel, De Kempervennen, Port Zélande en Park Zandvoort. Parc Sandur in Drenthe volgt naar verwachting later.

Over Center Parcs Europe

Center Parcs Europe – Europa’s grootste aanbieder van korte vakanties – is onderdeel van Pierre et Vacances Center Parcs Group. Al ruim 50 jaar is Center Parcs expert op het gebied van korte vakanties in de natuur, gedurende het hele jaar. Als grondlegger van de korte vakantie dichtbij huis heeft Center Parcs een nieuwe standaard gezet in de recreatiesector, maar wil haar gasten ook in de toekomst blijven verrassen. Dat doet zij door te blijven innoveren en ook in de komende jaren een nieuwe standaard te zetten: in beleving, verblijf en echt even samenzijn.

Center Parcs kenmerkt en onderscheidt zich door talloze activiteiten voor ieder familielid, middenin de natuur. Zij draagt niet alleen zorg voor de natuur, maar ook voor mensen: gasten, medewerkers en de gemeenschap. Center Parcs werkt samen met organisaties die mensen en natuur samenbrengen, zoals het Wereld Natuur Fonds, om de planeet een beetje mooier door te geven aan volgende generaties. Daarnaast zijn er meerdere diersoorten in de vakantieparken te vinden en heeft Center Parcs 90 procent minder chloor in haar subtropische Aqua Mundo-zwembaden dan in reguliere zwembaden. Center Parcs brengt mensen dichterbij elkaar, maar ook dichterbij de natuur. Dit komt tot uitdrukking in verschillende initiatieven binnen de ‘Goede en groene daden’ van Center Parcs. Duurzaamheid zit in ons DNA. www.centerparcs.nl

Bron: greenkey.nl

 

Geef een reactie