ANWB uitgeroepen tot meest duurzame organisatie in de sector mobiliteit

Voor het vierde jaar op rij heeft de Nederlandse consument de ANWB uitgeroepen tot meest duurzame organisatie in de sector mobiliteit. Dat werd bekendgemaakt tijdens de uitreikingen van de Sustainable Brand Index 2021, een jaarlijks onderzoek waar aan zo’n 9.000 Nederlandse consumenten gevraagd wordt welke merken zij als meest duurzaam beschouwen.

ANWB

Overall ranking

In de overall ranking neemt de ANWB een vierde plek in, achter Tony’s Chocolonely, De Vegetarische Slager en Greenchoice.

ANWB 2

ANWB vervolgstappen

Ondanks dit mooie resultaat en alle duurzame initiatieven die de organisatie rijk is, zijn er nog genoeg stappen te maken. Zo worden bijvoorbeeld lease- en poolauto’s vervangen door volledig elektrische auto’s, is ANWB rijopleidingen gestart met elektrische lesauto’s en worden informatiestromen verder gedigitaliseerd om het verbruik van papier verder omlaag te brengen.

Bron: anwb.nl

 

Lees ook:

ANWB ontvangt hoogste niveau Travelife-duurzaamheidscertificaat

De reisbedrijven van deze organisatie voldoen aan de hoogste normen op het gebied van duurzaam toerisme en ontvangen erkenning met het Travelife-certificaat. Travelife is een internationaal toonaangevend duurzaamheidscertificaat voor reisorganisaties. Uit onderzoek blijkt dat veel leden een duurzame vakantie belangrijk vinden en zij zijn bereid zelf een bijdrage te leveren, maar zij willen daarbij geholpen worden. ANWB-reisbedrijven zijn nu Travelife Certified en met dit keurmerk liggen er ambitieuze plannen waarmee het reisaanbod de komende jaren verder verduurzaamd wordt.

Verduurzamen 

“De organisatie heeft juist nu de tijd genomen om te verduurzamen. Duurzaamheid wordt een steeds belangrijker element in het nieuwe reizen na de coronapandemie. De verwachting is dat vakanties dichtbij huis en in Europa, fiets- en wandelvakanties, kamperen en camperreizen de komende jaren zullen groeien”, zegt Monique van Agthoven, coördinator Duurzaam Toeristisch Ondernemen   >> Lees verder 

One Response to ANWB uitgeroepen tot meest duurzame organisatie in de sector mobiliteit

  • ANWB moet Laadstations aangesloten op Zonneparken promoten. Zonneparken langs snelwegen met Laadstations. die zijn er niet. ik hoop dat ANWB de voordelen ziet van Zonneparken langs snelwegen bij Laadstations en zich daar voor wil inzetten. voorlichting promotie van de ANWB.

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign