Bediening 40 Friese bruggen vanuit nieuwe circulaire centrale: het Swettehûs

Circulaire centrale: het team dat aan de slag gaat met de bouw van de nieuwe centrale voor afstandsbediening van bruggen, is dinsdag 9 juli 2019 officieel van start gegaan. Het werk is gegund aan Bouwgroep Dijkstra Draisma. De provincie wil een zo circulair mogelijk gebouw realiseren, dat betekent onder andere dat het zoveel mogelijk van gebruikte materialen en herbruikbare grondstoffen gebouwd gaat worden.

circulaire centrale

het Swettehûs

Aan de westkant van Leeuwarden bouwt de provincie een nieuwe centrale voor de bediening van circa 40 provinciale en gemeentelijke bruggen in Fryslân: het Swettehûs. Naast een werkplek voor ongeveer 20 brugbedienaars, doet het nieuwe gebouw en terrein straks dienst als uitvalsbasis voor provinciale medewerkers vaarwegbeheer, nautische zaken en de technische dienst voor onderhoud van bruggen en sluizen.

Start samenwerking voor de circulaire centrale

Vanmiddag overhandigde gedeputeerde Fokkens symbolisch een brugwachtersklompje aan Biense Dijkstra. Met daarbij het verzoek het klompje een tweede leven te geven in het nieuwe gebouw, helemaal passend bij het circulaire gedachtegoed. In het bouwteam werkt de provincie samen met de Bouwgroep, onderwijs- en kennisinstellingen om gezamenlijk een zo circulair mogelijk gebouw te realiseren. We werken tijdens dit project in opdracht van provincie Fryslân samen met GEAR architecten, Sweco, ITBB, de Waard en Donkergroen.

Tijdelijk bediencentrale

Brug Dronryp, de Sudergoabrug in Workum en de Van Panhuysbrug in Tjerkwerd zijn onlangs over gegaan op afstandsbediening vanuit de tijdelijke bediencentrale. Dat is het voormalige projectbureau Vrij-Baan en ook de locatie voor de nieuwbouw van het Swettehûs. Vanuit daar worden op dit moment tien bruggen op afstand bediend. Begin volgend jaar gaat de bouw van start. Het Swettehûs is over twee jaar klaar voor gebruik.

Bron: www.bgdd.nl

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2021 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign