Bijzondere aflevering: Crowdfunding actie ‘Toon een nieuwe Teun’ is een groot succes!

Na de aflevering van RTL Late Night waarin Beau van Erven Dorens opriep om hulp te bieden leerde wij Toon van Wijnen kennen. Dé vrijwillige zwerfvuilprikker van Santpoort en omgeving. Jarenlang reedt hij in een diesel rond die nu echt op instorten stond en toe was aan vervanging. Samen met de buurtbewoners en donateurs uit het hele land hebben wij het voor elkaar gekregen om Toon een nieuwe, 100% elektrische, Teun te geven.

Toon

Dé vrijwilliger van Sandpoort

Toon van Wijnen uit Santpoort besloot na te zijn afgekeurd toch door te gaan met zijn werk bij gemeentereiniging Haarlem, maar nu als vrijwilliger. Hij is te herkennen aan zijn typerende rode pick-up, genaamd Teun, waarmee hij het zwerfafval meerdere malen per week ophaalt. Hij rijdt vaste routes waar veel afval simpelweg wordt geloosd, wat tot grote ergernis lijdt bij Toon, zeker met zijn visie op de toekomst. Ook zitten er bruikbare dingen tussen het opgehaalde afval die Toon een tweede leven geeft bij onder andere verzorgingshuizen en buurthuizen.

Tijd voor actie

Naar aanleiding van het filmpje bij NH Nieuws, en later in RTL Late Night, waarin Toon zijn zorgen over zijn rode auto uitsprak ontstond er actie. De auto was er zo slecht aan toe dat hij bang was dat hij zijn werk en hiermee zijn bijdrage aan de maatschappij niet meer kon blijven doen.

Steef Boots zag de oproep op TV en startte een crowdfund actie die donateurs opleverde uit het hele land. Buurman Robert van Trigt startte ook een crowdfund actie, daarnaast droegen de lokale Rotary, de winkeliersvereniging en de MC Donalds ook hun steentje bij. Wij brachten deze partijen bij elkaar en hebben zelf € 5.000 korting gegeven op het voertuig. Zo was het nodige bedrag van € 15.000 euro voor een nieuwe auto voor Toon binnen een recordtijd bij elkaar verzameld en hebben wij, Seval e Cargo, het voertuig klaar gemaakt voor levering.

Toon krijgt met Sevic een nieuwe Teun

Het voertuig waar Toon vanaf nu mee komt te rijden is een 100% elektrische Sevic Cargo 500 met een actieradius van 60 km. Ideaal voor de werkzaamheden van Toon en hij kan met dit voertuig tot 500 kg zwerfvuil meenemen. De pick-up is uitgerust met een zwaailamp en heeft een aluminium opbouw. De Sevic C500 is binnen 4 tot 6 uur helemaal opgeladen, en Toon kan hem gewoon aan het stopcontact opladen. En uiteraard is het voertuig rood net zoals zijn oude diesel!

toon 1

De aflevering: Toon blij verrast

In het centrum van Santpoort werd de aflevering voorbereid voor de nog niks vermoedende Toon. Hij dacht en hoopte dat zijn oude diesel pick-up met een flinke opknapbeurt nog wel even mee kon gaan maar had van een gloednieuw voertuig niet eens durven dromen. Met een smoes werd hij door zijn buurman naar het kruispunt op de Hoofdstraat gelokt waar zijn gloednieuwe auto nog bedekt onder een grote groene deken voor hem klaar stond.

Hij was enigszins overweldigd door alle mensen die om zijn oude diesel heen stonden. Toen Toon zag wat er onder het groene laken vandaan kwam sprongen de tranen in zijn ogen en vertelde hij dat hij niet goed wist wat hij moest zeggen en het onvoorstelbaar is dat dit gerealiseerd was. Samen met hulp van onder andere de buurman, werd het typerende kentekenbord met Teun erop over geschroefd van de niet meer werkende diesel naar de gloednieuwe Sevic C500!

Na een korte uitleg van het nieuwe elektrische voertuig reed Toon al toeterend de straat uit om zijn werk voort te kunnen zetten langs zijn vaste plekken onder een groot applaus van de aanwezige mensen.

Toon 4

Op naar de toekomst

Met zijn nieuwe voertuig houdt hij niet alleen Santpoort en omgeving schoon maar het geeft Toon van Wijnen een goed gevoel om iets voor de maatschappij en de toekomst te kunnen betekenen. Verder blijft hij op deze manier in contact met de medemens wat voor hem ontzettend waardevol is. Door deze crowdfund actie en hulp van de buurt kan Toon weer veilig en 100% elektrisch de weg op met de Sevic C500, of te wel: Teun! Voor Seval e Cargo een bijzondere en vooral mooie aflevering om te mogen doen. Wij zijn als bedrijf erg blij dat we een steentje hebben kunnen bijdragen aan deze mooie actie!

Bekijk hier de video van NH nieuws

De aflevering van ‘Toon een nieuwe Teun’ trok veel bekijks, zo schreven NH nieuws, Jutter, Noordhollands Dagblad, IJmuider Courant, Kronkelroutes en RTV Seaport er allemaal een artikel over. Voor meer informatie over onze voertuigen klikt u hier.

Bron: sevalemobility.com

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign