Cartesius: elektrisch rijden met deelauto’s wordt de norm

In aanwezigheid van wethouder Klaas Verschuure is het startsein gegeven voor de Cartesius Mobility Hub in de toekomstige nieuwe stadswijk in Utrecht. De eerste 100% elektrische auto’s zijn vandaag samen met We Drive Solar en gebiedsontwikkelaars MRP en Ballast Nedam Development in gebruik genomen tussen het NS-station Utrecht Zuilen en het CAB. Hiermee laten de partners in dit gebied zien dat zowel voor, tijdens én na de bouw Cartesius Utrecht duurzame en groene waarde aan de stad toevoegt. De huidige bewoners, ondernemers en bezoekers in en rondom Cartesius krijgen nu al de kans om kennis te maken met deelmobiliteit. >aanmeldformulier

Cartesius

Foto via wedrivesolar.nl

Cartesius: elektrisch rijden met deelauto’s wordt de norm

In Cartesius wordt gezonde en duurzame mobiliteit
vanzelfsprekend. Er komen nieuwe vormen van mobiliteit die ervoor zorgen dat autogebruik minder wordt. In plaats daarvan wordt gebruik gemaakt van deelmobiliteit, openbaar vervoer en goede fiets- en wandelverbindingen. Bewoners van Cartesius krijgen met behulp van een slim mobiliteitsaanbod aantrekkelijke alternatieven voor de auto en andere mobiliteitsmogelijkheden aan geboden. Ook voor bezoekers van Cartesius wordt het eenvoudig om duurzame mobiliteitskeuzes te maken.

​De Utrechtse wethouder Klaas Verschuure (Ruimtelijke Ontwikkeling):

“Cartesius wordt een duurzame wijk waar veel aandacht is voor gezond stedelijk leven voor iedereen. Daarbij gaat het onder meer om groen, duurzame energie en deelmobiliteit. De start van de eerste deelauto’s en de uitbreiding in de nabije toekomst in Cartesius, zal zorgen voor een forse groei van elektrische deelauto’s in onze stad.”

Direct naast het NS-station Utrecht Zuilen

Cartesius ligt direct naast het NS-station Utrecht Zuilen, wat reizen naar het gebied met openbaar vervoer aantrekkelijk maakt. Voldoende en comfortabele fietsenstallingen in combinatie met fietspaden faciliteren de fietser optimaal. Voor de toekomstige bewoners van Cartesius is eigendom van een eigen auto dan ook niet meer nodig. Wonen vlakbij hartje stad, goed ontsloten voor de fiets en naast het station Utrecht Zuilen.

Onno Dwars, CEO Ballast Nedam Development:

“10.000 stappen per dag is gezonder dan drie keer per week naar de sportschool, zoals Dr. Yoshiro Hatano uit Japan onderzocht. Door het stimuleren van lopen en fietsen wordt het autogebruik en het -bezit in en rondom Cartesius op natuurlijke wijze minder en neemt bewegen en daarmee de gezondheid toe”. Dit waarborgt ook de rust en veiligheid in het achterliggende woongebied ten gunste van de gezondheid en leefbaarheid. Het plaatsen van slimme en ecologische geluidsschermen bij de treinsporen – die tevens zonne-energie opwekken – zorgen verder voor een rustige woonomgeving.

Direct beginnen en investeren in een gezonde leefomgeving

Het beschikbare wagenpark zal vanaf de oplevering van de eerste woningen tientallen auto’s omvatten en verder worden uitgebreid bij oplevering van nieuwe woningen of bij toename van gebruik. Paul Trip, algemeen directeur van MRP: “Wij wachten niet met de Cartesius Mobility Hub op de oplevering van de woningen, maar gaan nu al van start. Nog voordat de eerste paal de grond in is gegaan. Met auto’s in en om het gebied bieden we vanaf nu een uniek aanbod voor de huidige bewoners en ondernemers rondom Cartesius. Wij willen inspireren en laten zien wat er nu al mogelijk is”. Als je een auto nodig hebt staat er in de toekomst een wagenpark voor je klaar met de nieuwste elektrische auto’s. Alles is bereikbaar met de nieuwe mobiliteit van Cartesius. Met de trein naar Amsterdam, met de e-bike naar Nieuwegein of met de auto naar Hoek van Holland of zelfs Zuid-Frankrijk. Het kan allemaal op elk moment, zonder bezit van een eigen auto. Er staan ook deelauto’s van We Drive Solar in de directe omgeving bij de Daalsedijk, de Galjoenstraat, bij de Cremerstraat en der Thorbeckelaan. Nieuwe locaties zijn al in voorbereiding bij onder andere de Seringstraat (direct naast de uitgang van de nieuwe fietstunnel).
Alle auto’s zijn toegankelijk voor zowel omwonenden als toekomstige bewoners in Cartesius. Daarmee levert de Cartesius Mobility Hub al voordat de eerste woningen worden opgeleverd een bijdrage aan een duurzame mobiliteit en het verminderen van de parkeerdruk in Utrecht West.

Kijk voor meer informatie over Cartesius Utrecht op https://www.cartesius-utrecht.nl/

Bron: wedrivesolar.nl

 

Geef een reactie