Fastned, ABB, Alfen, ElaadNL, Lightyear, NKL, Rocsys, TU Eindhoven en VDL richten consortium op om transitie naar elektrisch rijden te versnellen

Fastned, het Europese snellaadbedrijf, heeft met acht partijen een eMobility consortium opgericht dat een Groeiplan heeft ingediend voor het Nationaal Groeifonds. Het doel is om gezamenlijk een schaal- en innovatieslag te maken om daarmee de transitie naar elektrische mobiliteit te versnellen. Naast Fastned zijn ABB, Alfen, ElaadNL, Lightyear, NKL, Rocsys, de Technische Universiteit Eindhoven en VDL onderdeel van het consortium. Deze groep wordt mogelijk nog uitgebreid met andere partners. Het consortium wordt daarnaast gesteund door Ebusco, Evofenedex, Natuur & Milieu, NXP en Port of Rotterdam.

Fastned

Afbeelding via fastnedcharging.com 

Transitie naar elektrische mobiliteit versnellen

Het Groeiplan van het eMobility consortium is er op gericht om de transitie naar elektrische mobiliteit te versnellen. In 2025 moeten de Nederlandse steden emissievrij zijn wat betreft logistiek vervoer. Vanaf 2030 mogen er alleen nog emissievrije auto’s verkocht worden en in 2050 moet al het transport emissievrij zijn. Dit geldt voor zowel personenvervoer als voor zwaardere voertuigen. Om dit voor elkaar te krijgen moeten er grote stappen gezet worden om de ambitie van de Nederlandse overheid te realiseren. Het elektrisch vervoer moet slimmer, efficiënter en autonomer worden en laadinfrastructuur moet klaargemaakt worden om de snelle groei in het aantal elektrische voertuigen en daarmee de hard groeiende vraag naar oplaadcapaciteit te faciliteren.

De doelen van het eMobility consortium sluiten naadloos aan bij de missie van Fastned om de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen door vrijheid te geven aan elektrische rijders.

De Nederlandse eMobility sector heeft momenteel een koppositie in Europa met sterke exportkansen. Er worden daarnaast veel banen gecreëerd in deze zeer snel groeiende sector. Het stimuleren van elektrische mobiliteit, innovaties op dit gebied en de aanleg van laadinfrastructuur voor zowel personenvervoer als logistiek vervoer zijn essentieel om de klimaatambities te realiseren en zorgen ervoor dat Nederland koploper blijft op het gebied van eMobility. Het consortium hoort binnenkort of het Groeiplan geselecteerd is om verder ontwikkeld te worden tot een definitieve aanvraag voor het Nationaal Groeifonds.

Michiel Langezaal, CEO van Fastned:

“Het zou geweldig zijn als het Groeifonds de plannen van het consortium kan ondersteunen, daarmee de transitie naar elektrisch rijden verder versnelt en de koppositie van de Nederlandse eMobility sector verstevigt. Het versnellen van de transitie ligt in lijn met de missie van Fastned, dus wij nemen hierin graag een leidende rol.”

Over Fastned

Fastned ontwikkelt sinds 2012 snellaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen in Europa. De missie van Fastned is om de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen door vrijheid te geven aan elektrische rijders. Het bedrijf is gevestigd in Amsterdam en heeft reeds 139 snellaadstations gebouwd in Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België en Zwitserland. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ontwikkelen en exploiteren van snellaadinfrastructuur waar elektrische rijders in een kwartier tot wel 300 km bereik kunnen opladen om daarna snel hun weg te kunnen vervolgen. Fastned heeft meer dan 70 medewerkers verspreid over 6 landen (Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, België, Frankrijk en Zwitserland) en is genoteerd aan Euronext Amsterdam (ticker AMS: FAST).

Bron: fastnedcharging.com

 

One Response to Fastned, ABB, Alfen, ElaadNL, Lightyear, NKL, Rocsys, TU Eindhoven en VDL richten consortium op om transitie naar elektrisch rijden te versnellen

  • Zonneparken langs snelwegen aangesloten op Laadstations. een hectare produceert 1 miljoen kWh per jaar. Aan de snellader levert een kWh 60 cent op. 600.000 euro per hectare panelen langs de snelweg aangesloten op een Laadstation. en het is er niet.

Geef een reactie