Century Autogroep en Holthausen Clean Technology bouwen samen groen waterstoftankstation in Groningen

Op de energie neutrale Campus van Century Autogroep aan de Bornholmstraat in Groningen start de bouw van een waterstoftankstation. Holthausen Clean Technology en Century Autogroep, twee lokale ondernemingen uit Groningen, werken al een aantal jaar nauw samen om samen emissievrije mobiliteit mogelijk te maken. De huidige samenwerking bestaat onder andere uit het ombouwen van elektrische Volkswagen bestelauto’s naar waterstof. Gezamenlijk starten de ondernemers Carl Holthausen en Erik Meems eind augustus dit jaar met de bouw van het eerste publieke waterstoftankstation met groene waterstof.

Century Autogroep

Moderne waterstoftankstation met een nieuw design

Energy Points, onderdeel van Holthausen Clean Technology, bouwt de moderne waterstoftankstation met een nieuw design, tegenover het pand van Roossien Hoogwerktechniek aan de Bornholmstraat. Uniek is dat zowel de productie als het tanken van groene waterstof wordt gefaciliteerd. Groene waterstof is de meest duurzame vorm van waterstof en wordt gemaakt met energie uit duurzame bronnen, zoals zonne- en windenergie. De bouw en de realisatie van het waterstoftankstation sluit naadloos aan op de strategie van Century Autogroep en Holthausen Clean Technology, mobiliteit duurzamer maken en bijdragen aan de energie transitie. De verwachting is dat in november dit jaar het waterstoftankstation wordt opgeleverd. Het publieke waterstoftankstation zal 24 uur per dag en 7 dagen in de week geopend zijn.

Century Autogroep Holthausen

Over Holthausen

Holthausen Clean Technology levert, als Europese pionier op het gebied van brandstofcelvoertuigen, al jaren waterstoftrucks. Maar Holthausen Clean Technology innoveert vanuit Hoogezand en bedenkt en bouwt ook andere voertuigen en apparaten (om) op waterstof, waaronder de Volkswagen Transporter en Volkswagen Crafter. Zo maakt Holthausen Clean Technology emissie-vrij rijden en werken op waterstof realiteit. Waterstof heeft met zijn nagenoeg grenzeloze mogelijkheden de toekomst.

Over Century Autogroep

Met de dealerschappen van Audi, Volkswagen, Volkswagen Bedrijfswagens, SEAT en ŠKODA in combinatie met een eigen hypermoderne wasstraat, bedrijfswagenombouw-, verhuur-, lease- en schadetak, is Century Autogroep sinds 1932 uitgegroeid tot een mobiliteitspartner met ruim 300 medewerkers verspreid over Groningen en Drenthe. Century Autogroep biedt de particuliere en zakelijke rijder een totaaloplossing op het gebied van zijn (duurzame) mobiliteitswensen.

Afbeeldingen via century.nl en cleantechnology.nl 

Bron: century.nl

 

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign