Elektrische bloemengieter rijdt uitstoot vrij en stilletjes door Amsterdam

Seval e Cargo heeft samen met Oase Lease een 100% elektrische bloemengieter ontwikkeld. Met de Sevic rijdt het bedrijf door de binnenstad van Amsterdam om de bloembakken water te geven. Met een watertank achterop en spuitlans rijdt het voertuig door de binnenstad zonder het verkeer te hinderen.

bloemengieter

Mooie samenwerking met Oase Lease

Samen met Oase Lease hebben wij deze 100% elektrische bloemengieter ontwikkeld. Het voertuig rijdt nu al enige maanden maar nu mag eindelijk het nieuws naar buiten worden gebracht en daar zijn we erg trots op. Lees hieronder het hele artikel dat door verschillende nieuwspagina’s en kranten is geschreven. Wij willen graag Oase Lease bedanken voor het vertrouwen en de mooie samenwerking.

Elektrische bloemengieter in Amsterdam

De bloembakken in Amsterdam krijgen tegenwoordig vers water met een zogenoemde E-cargo. De 100 procent elektrische bestelwagen is door Oase Lease omgebouwd tot een reusachtige bloemengieter van maar liefst 500 liter. Het water wordt uit de grachten gehaald.

Het Betuwse groenbedrijf heeft in gezamenlijke opdracht van de gemeente Amsterdam, lokale ondernemers en hoveniersbedrijf Dolmans Wieringen Prins in diverse stadsdelen duizenden hanging baskets, brugbaskets en piramides aangebracht en zorgt daarbij tevens voor het onderhoud gedurende het bloeiseizoen. De gloednieuwe Seval E-cargo, met een actieradius van 120 kilometer, werkt geluidloos. Chauffeur Marcin kan daarom vanaf ’s ochtends 05.00 uur op pad en geeft water zonder geluidsoverlast te produceren voor bewoners of voorbijgangers. De smalle wagen kan probleemloos door nauwe straatjes rijden. Na een proefperiode van 4 maanden is Amsterdam de eerste stad waar de Seval E-cargo volledig wordt ingezet voor de verzorging van hanging baskets en bloempiramides.

Duurzaamheid

Het gietwater voor de zomerbeplanting wordt uit de grachten gepompt. De E-cargo kan met een sproeilans gericht watergeven. Woordvoerder Arnoud Oortwijn van Oase Lease: “De E-cargo is als emissievrij voertuig een logische, maar belangrijke stap voor ons als bedrijf. We kunnen zo nog duurzamer te werk gaan en de kwaliteit van onze producten garanderen. Wij verwachten dat in de toekomst meer steden een beroep doen op onze emissieloze bedrijfswagen. Diverse gemeenten hebben al interesse getoond.”

bloemengieter 3

Citydressing

Het vergroenen van steden met onder meer hanging baskets, ook wel citydressing genoemd, heeft tal van voordelen. Allereerst levert de zomerbloei een belangrijke bijdrage aan de uitstraling en sfeer in de stad. Onderzoeken wijzen uit dat men zich veiliger voelt in een groene omgeving. Oase Lease heeft de bakken beplant met onder meer Petunia, Verbena en Bidens. Deze zomerbloeiers bevatten nectar waar onder meer bijen, hommels en vlinders op afkomen. Behalve voor de levering van de hanging baskets en fleurige piramides is Oase Lease ook verantwoordelijk voor de verzorging van de planten.

Veel aandacht

De elektrische bloemengieter heeft veel aandacht getrokken, zo is er door verschillende kranten en nieuwssites een artikel over geschreven. Naast een artikel in de Telegraaf en nu in Duurzaam Actueel , hebben ook Bestelauto, Bloemenkrant, Duurzaam-ondernemen, GroeneZaken, Nederland Elektrisch, Groen Vandaag, Floranews en Hortipoint er allemaal een artikel over geschreven. Wilt u meer weten over dit voertuig of over de opbouw, neem dan contact met ons op via info@sevalecargo.com of kijk even op onze website.

Fotocredit: Oase Lease/VidiPhoto

Bron: sevalemobility.com

 

2 Responses to Elektrische bloemengieter rijdt uitstoot vrij en stilletjes door Amsterdam

  • Met een Elektrische Bloemengieter de Klimaatcrisis bestrijden. Dat is het denkraam van Duurzaam Actueel. Amsterdam moet Energiestad worden met Energiehuizen. Energieproductie in de stad Amsterdam. en gebruik deze Energie voor Mobiliteit, Inductiekoken, Warmtepompverwarming. dan is de cirkel rond.

    • Will, jammer dat jij als trouwe, waardevolle, commentator, zo reageert. Ons denkraam is gelukkig groter dan door jou benoemd. Waardeer je zeer. Echter zou deze opmerking een correctie verdienen.

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign