Century Autogroep heeft de primeur met de elektrische Volkswagen Transporter op waterstof

Century Autogroep heeft in samenwerking met Holthausen Clean Technology B.V. uit Hoogezand een volledig elektrische, op waterstof rijdende, Volkswagen Transporter op de markt gezet. De Transporter op waterstof, de H2-Transporter, is inmiddels definitief goedgekeurd door het RDW. De waterstof- en brandstofceltechnologie variant is uitermate geschikt voor emissievrije stadsdistributie en het gebruik met een trekhaak voor 2.200 kg. De H2-Transporter is per direct te bestellen bij Century Autogroep. Century Autogroep is inmiddels begonnen met de eerste uitleveringen van reeds verkochte H2-Transporters. Het eerste voertuig met kenteken VDR-83-X is bestemd voor de gemeente Groningen, voor het emissievrij vervoeren van onderdelen naar verschillende magazijnen in de stad Groningen.

Century Autogroep

 

Verduurzaming van het wagenpark

Mobiliteitsbedrijf Century Autogroep speelt met de H2-Transporter in op verduurzaming van het wagenpark. De vraag naar emissievrije personen- en bedrijfswagens wordt steeds groter. Waterstof- en brandstofceltechnologie is hierin een goede uitkomst voor Bedrijfswagens. Afgelopen jaar is de vraag naar en verkoop van elektrische auto’s ook bij Century explosief gestegen ‘’Audi en Volkswagen zetten al groots in op emissievrije mobiliteit. SEAT en ŠKODA volgen in de loop van dit jaar met hun eerste elektrische auto’s. Zelf willen wij hierin ook een zinvolle bijdrage leveren. Hoe mooi is het om iets te kunnen bijdragen aan het milieu en onze toekomst, te voldoen aan concrete vragen van meerdere klanten uit ons gebied en dat te realiseren in samenwerking met een lokale partij als Holthausen”. Aldus directeur/eigenaar Erik Meems van Century Autogroep. Door deze visie is Century Autogroep, na de introductie van de volledig elektrische Volkswagen Transporter, met Holthausen Clean Technology B.V. gaan door ontwikkelen naar een waterstof- en brandstofceltechnologie variant. Deze is nu definitief goedgekeurd door het RDW.

Waterstof- en brandstofceltechnologie

Waterstof- en brandstofceltechnologie biedt meer voordelen dan elektrisch rijden. Bij deze aandrijftechniek wordt waterstof opgewekt middels elektrolyse. De stroom die voor het opwekken nodig is komt van wind- en zonne-energie, oftewel groene waterstof. Waterstof biedt echter nog meer kansen. Naast het vullen van de waterstofcilinder in slechts 3 minuten, heeft de H2-Transporter genoeg koppel om een aanhanger tot 2.200 kg te trekken. De H2-Transporter heeft een actieradius van 250 kilometer op de brandstofcel, door de 25kWh accupakket ook nog 60 kilometer elektrisch en wordt geleverd in de verlengde uitvoering van de Volkswagen Transporter. Bovendien heeft de H2-Transporter als enige uitstoot water. Hiermee is de H2-Transporter dé bus voor de toekomst. De mogelijkheden om in de toekomst over te gaan naar een volledig emissievrij wagenpark zijn hiermee eindeloos. De H2-Transporter is naast bedrijven in de logistieke stadsdistributie en hoveniersbranche ook interessant voor provincies, gemeenten en overheden. De eerste afleveringen van Transporters op waterstof gaan binnenkort plaatsvinden.

Over Century Autogroep

Met de dealerschappen van Volkswagen, Audi, SEAT, ŠKODA, Volkswagen Bedrijfswagens, CUPRA en Kalkhoff e-bikes in combinatie met een eigen hypermoderne wasstraat, bedrijfswagenombouw-, verhuur-, lease- en schadetak, is Century Autogroep sinds 1932 uitgegroeid tot een mobiliteitspartner met ruim 400 medewerkers verspreid over Groningen en Drenthe. Century Autogroep biedt de particuliere en zakelijke rijder een totaaloplossing op het gebied van zijn mobiliteitswensen.

contact

   

 

2 Responses to Century Autogroep heeft de primeur met de elektrische Volkswagen Transporter op waterstof

Geef een reactie