DAF blijft van groot belang voor Renewi in verduurzaming wagenpark

Renewi, het internationale waste-to-product bedrijf, heeft opnieuw een grote order geplaatst bij DAF trucks. Het gaat om 200 nieuwe DAF CF-voertuigen met verschillende opbouwsystemen waarvan, op 26 maart, de eerste exemplaren aan de recycler zijn overgedragen. Het betreft een aantal CF FAG-achterladers met kraakperssysteem bestemd voor het inzamelen van diverse afvalstromen.

Renewi

Renewi en DAF

De internationaal opererende onderneming heeft in 2018 de eerste grote order bij DAF geplaatst. Toen ging het om 250 nieuwe CF-trucks. De order voor 2020 is de volgende stap in verduurzaming van het wagenpark. De afvalrecycler wil de milieu-impact van zijn wagenpark aanzienlijk verlagen en ziet in DAF de juiste partner. De snelle opleveringstermijn van verschillende opbouwsystemen, de lage Total Cost of Ownership, de technologische vernieuwingen en de jarenlange partnership waren voor Renewi doorslaggevend.

Grote diversiteit opbouwsystemen

“Renewi heeft 200 DAF CF-voertuigen besteld met verschillende opbouwsystemen welke gelijk verdeeld worden ingezet op de Nederlandse en Belgische markt . DAF blijft hiermee preferred supplier”, aldus Lucas Willems, Fleet Sales Manager DAF Nederland. “Het gaat om een grote variëteit aan chassis die de basis vormen voor verschillende inzamelvoertuigen. Het merendeel betreft achterladers met een kraakperssysteem. De order omvat verder voertuigen met zowel portaal- als haakcontaineropbouw, kraanvoertuigen voor het ondergronds inzamelen, trekkers voor een kipperopbouw en opleggers met een ‘walking floor’. Bijzonder in deze order is een kraanhaakchassis met 10 tons as voor, dat is een stukje vernieuwing.”

Samenwerking van tientallen jaren

DAF en Renewi hebben een samenwerking van vele tientallen jaren, waarvoor de basis is gelegd door de bedrijven waaruit Renewi is ontstaan. Renewi verzorgt ook de afvaldienstverlening voor DAF Trucks. De onderneming geeft hoge prioriteit aan het verlagen van zijn ecologische voetafdruk en is volop bezig het wagenpark voor te bereiden op de invoering van milieuzones in diverse stadscentra.

Duurzaamheid is een van zijn kernwaarden welke ten grondslag ligt aan alles wat Renewi doet. Ruim 90% van het afval dat wordt verwerkt, krijgt een tweede leven als grondstof of energie en alleen dat scheelt al een aanzienlijke hoeveelheid CO2. Renewi verwerkt jaarlijks 15 miljoen ton afval en beschikt daarvoor in de Benelux over een groot netwerk van bijna 200 vestigingen en is actief in zeven landen met een wagenpark van meer dan 2.400 voertuigen.

Bron: daf.nl

 

One Response to DAF blijft van groot belang voor Renewi in verduurzaming wagenpark

  • Zijn die vrachtwagens Elektrisch? Er moet een verbod komen op Diesel. Elektrische Mobiliteit, Zonneparken met opslag en Laadinfrastructuur in de Gemeente. RENEWI rijden op stroom van de Zon.

Geef een antwoord

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2021 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign