De belangrijkste voordelen van zonnepanelen

We weten allemaal dat zonne-energie een hernieuwbare energiebron is die geen CO2-uitstoot of andere gassen produceert, omdat het geen brandstof verbruikt en ook geen andere bronnen nodig heeft, zoals water of wind. Dit is ook de reden waarom het één van de meest interessante systemen van dit moment is voor het produceren van energie vanuit een milieuperspectief. Overweeg je om zonnepanelen aan te schaffen? Lees dan nog even verder. We hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

glas glas zonnepanelen

Voordeel 1: Zelf opgewerkte energie

Zonne-energiesystemen halen energie uit de zon. Panelen op jouw dak helpen de CO2-uitstoot te verminderen en onze collectieve afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. Door zonnepanelen te installeren, beperk je niet alleen jouw ecologische voetafdruk, maar draag je ook bij aan het vergroten van de opwekking van hernieuwbare energie.

Voordeel 2: Lagere energiekosten

Komt dat even mooi uit, die lagere energiekosten. En al helemaal in deze tijd waar de energieprijzen ontploffen. Je voorziet in een deel van jouw energiebehoefte met de elektriciteit die de zonnepanelen hebben opgewekt. Dit betekent dat je minder betaalt voor de stroom die je gebruikt. Hoeveel je bespaart met zonnepanelen hangt af van verschillende factoren, zoals bijvoorbeeld het aantal zonnepanelen, kwaliteit van de panelen en ook het vermogen.

Overigens kun je niet alleen rekenen op een lagere energierekening, maar je kunt ook betaald krijgen voor overtollige stroom die je opwekt door deze aan het net terug te leveren. Dit wordt ook wel salderen genoemd. Houd er rekening mee dat de salderingsregeling wordt afgebouwd vanaf 2023, wat inhoudt dat je elk jaar minder stroom mag wegstrepen. In 2031 mag je helemaal niet meer salderen.

Voordeel 3: Waardestijging woning/pand

Als je jouw huis wilt verkopen, kan de installatie van glas glas zonnepanelen de waarde ervan verhogen. Veel mensen zien zonnepanelen als waardevermeerdering van een woning. Kortom, de investering verdient zich dus uiteindelijk dubbel en dwars terug.

 

2 Responses to De belangrijkste voordelen van zonnepanelen

  • Stroom van Zonnepanelen is overal voor te gebruiken. voor de TV, radio, koelkast, maar ook om te koken met Inductiekoken, keuken zonder gas en voor verwarmen en warm water. met een Warmtepomp 55/65.
    en met een laadpaal en EV rijden op stroom van je Zonnepanelen. Maak van je huis een Energiehuis met Zonnepanelen. een wijk met Energiehuizen is een Energiewijk en een stad met Energiewijken is een Energiestad. Zelf Energie produceren met Zonnepanelen levert 25 cent per kWh op. met 20 panelen van 375 Wp is dat een productie van 7500 kWh per jaar x 25 cent per kWh is een opbrengst van 1875 euro per jaar. productiegarantie 30 jaar is een opbrengst van 56.250 euro. 20 panelen van Trina Solar 375 Wp kosten 125 euro per stuk. 2500 euro voor 20 panelen. ik heb al 10 jaar 30 panelen. 6000 kWh p/j. levert gewoon veel geld op. maak van de stad een Energiestad.

  • Wanneer is een zonnepanel energie neutraal?

Geef een reactie