ID.5: de eerste elektrische SUV Coupé van Volkswagen

Met de ID.5 en de sportieve ID.5 GTX maakt Volkswagen zijn entree in het segment van de elektrisch aangedreven SUV Coupés. De nieuwe leden van de ID. Family zijn standaard uitgevoerd met de ID.software 3.0. Daarmee wordt sneller opladen mogelijk en is de stembediening sterk verbeterd. Bovendien zetten de nieuwe ID.5-modellen de volgende stap op weg naar autonoom rijden.

ID.5

Beide ID.5-modellen staan op het speciaal voor elektrisch rijden ontwikkelde MEB-platform.  Foto via volkswagen.nl

  • Stijlvolle coupé-look voor topmodel van de ID. Family
  • Elke ID.5 krijgt het grote accupakket voor maximale actieradius
  • Next level digitaal: ID.software 3.0
  • ID.5 wordt CO2-neutraal afgeleverd en kan volledig CO2-neutraal rijden

De beide ID.5-modellen

Beide ID.5-modellen staan op het speciaal voor elektrisch rijden ontwikkelde MEB-platform. De aflopende coupé-daklijn geeft de ID.5 een sportieve en elegante touch. Samen met aerodynamische elementen in de voorbumper en de geïntegreerde achterspoiler draagt het aflopende dak bij aan de gunstige stroomlijn en aan een gunstig verbruik. De ID.5 heeft een Cw-waarde van slechts 0,26 (0,27 voor ID.5 GTX). Andere elementen die zijn uitstraling versterken zijn de korte carrosserieoverhangen en de typische ID. LED-lichtsignatuur. De ID.5 GTX onderscheidt zich bovendien door de standaard IQ.Light LED-matrix koplampen met intelligente grootlichtfunctie, 3D LED-achterlichten en grotere luchtinlaten.

Een ruime lounge

De ID.5 is 4,60 meter lang (ID.5 GTX: 4,58 m). Bij beide versies meet de wielbasis maar liefst 2,77 meter. Dit maakt de weg vrij voor een zeer ruimtelijke, lounge-achtige binnenruimte. Daardoor bieden de twee ID.5-uitvoeringen bij relatief compacte buitenafmetingen de binnenruimte van SUV’s uit een hoger segment. Ondanks de aflopende coupé-daklijn is de hoofdruimte achterin slechts 12 mm minder dan in de ID.4. Zelfs met de achterbank in normale positie is al een bagagevolume van 549 liter beschikbaar … Lees verder

Lees verder op de bron: volkswagen.nl

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Genoemde prijzen betreffen consumentenadviesprijzen. Het staat dealers en servicepartners vrij eigen verkoopprijzen en kortingen te hanteren. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend. 

One Response to ID.5: de eerste elektrische SUV Coupé van Volkswagen

  • Hoge inflatie door explosie energieprijzen. met EV, VW ID5 geen benzine diesel meer. Zon op dak en laadpaal. rijden op Zon van het dak. geen last van hoge energieprijzen. ik heb 6000 kWh Zon op Dak, Laadpaal en EV. nooit meer duur tanken. Maak van je huis een Energiehuis met Zon op Dak, Laadpaal en VW ID. VW BUZZ komt ook, is ook heel mooi. rijdt ook op Zon op Dak of op stroom van Zonneparken langs snelwegen. nooit meer tanken. geen inflatie.

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign