De Groene Sector Vakbeurs 2019

Op 15, 16 en 17 januari 2019 vindt de twintigste editie van De Groene Sector Vakbeurs plaats in Evenementenhal Hardenberg. Jaarlijks komen gemiddeld ruim 17.000 professionals uit de groene sector op het driedaagse evenement af, veelal hoveniers, grootgroenvoorzieners, boomkwekers, boomverzorgers, tuincentra, tuin- en landschapsarchitecten en beslissers binnen de gemeentelijke groenvoorziening.

De Groene Sector Vakbeurs 2019. a

Innovatie Award

Een nieuw initiatief op De Groene Sector Vakbeurs is de Innovatie Award. Exposanten hebben hun innovaties ingestuurd. Uit de inzendingen kiest een onafhankelijke jury drie innovaties uit. Deze genomineerde innovaties worden getoond op het innovatieplein. Op beursdag één wordt de winnaar van de Innovatie Award bekend gemaakt. Daarnaast doen alle inzendingen mee aan de Innovatieroute.

Arbeidsproblematiek

Eén van de speerpunten van De Groene Sector Vakbeurs is de arbeidsproblematiek in de groene branche. Enerzijds door te focussen op aanwas van jeugd en anderzijds door te focussen op het tevreden houden van het bestaande personeel. Uit de Kwartaalmonitor die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) opstelde voor Branchevereniging VHG bleek dat personeelstekort momenteel de meest genoemde belemmering is voor de groene onderneming, na weersomstandigheden. Dit actuele thema wordt door de beursorganisatie beet gepakt en komt terug op de vakbeurs.

Eén van de programmaonderdelen van De Groene Sector Vakbeurs om jong talent te koppelen aan de groene sector is het nieuwe initiatief: vmbo Groentour. Dit vindt plaats op woensdag 16 januari van 10:00 tot ca. 12:00 uur. Tijdens de Groentour maken vmbo-leerlingen kennis met de ontwikkeling en dynamiek van het werken in de groene branche.

Tevens is er op De Groene Sector Vakbeurs 2019 een onderwijsplein waar bezoekers terecht kunnen voor alle opleidingsvragen, zoals in- en doorstroom van personeel en hoe ze hun bedrijf kunnen voorbereiden op de toekomst. TRI Groei in Groen, TerraNext en Groeipunt vullen het onderwijsplein in.

Beleving

Tijdens de twintigste editie van de beurs in Hardenberg wordt volop beleving geboden. Het Groene Inspiratiepark maakt weer deel uit van de beurs. Dit concept werd voor het eerst gelanceerd in 2017. Tijdens de komende editie zal dit initiatief weer een complete beurshal van duizenden vierkante meters beslaan. Het Groene Inspiratiepark speelt in op duurzaamheid, innovatie en onderscheidend vermogen met een directe vertaalslag naar de dagelijkse praktijk. De initiatiefnemers van Het Groene Inspiratiepark zijn Husqvarna, Innogreen, Van Vliet Kastanjehout, Espalier en Easyfairs Evenementenhal. In het park is ook Het Kennistheater, waar tal van sprekers in een doorlopend programma o.a. hun visie geven op ‘duurzaamheid’ en relevante innovaties. Daarnaast vinden er tuinaanlegwedstrijden plaats.

Stihl zorgt voor beleving op de beursvloer, de Smart STIHL Experience 2.0. In hal 7 kunnen bezoekers ontdekken wat STIHL voor de professional kan betekenen op het gebied van landscape, forest, accu, cleaning, demo en product connectivity. Daarnaast vindt tijdens De Groene Sector Vakbeurs de uitreiking van De Duurzaamste Hovenier 2018 plaats en houdt het Axetreme Team zaagwedstrijden tijdens de beurs.

Kijk voor meer informatie op www.groenesector.nl

De Groene Sector Vakbeurs 2019. b

 

Geef een reactie