De logistiek van zonnepanelen vindt in North Sea Port onderdak bij Verbrugge International

Logistiek dienstverlener Slavenburg & Huyser neemt bij Verbrugge International in Vlissingen zijn intrek in een 50.000 m² groot Europees distributiecentrum voor de verdeling van zonnepanelen. Als energiehaven en draaischijf voor binnenvaart spant North Sea Port zo een bijkomende pijl op zijn boog. De stijging van de energieprijzen gaf de vraag naar zonnepanelen een flinke duw in de rug. De Nederlandse dienstverlener Slavenburg & Huyser, die actief is in de distributie van deze panelen, zocht dan ook gepaste logistieke oplossingen en bijkomende opslagcapaciteit voor de grotere volumes die het bedrijf te verwerken kreeg.

logistiek

Foto via northseaport.com 

Logistiek

De juiste mix vond Slavenburg bij Verbrugge International in North Sea Port in Vlissingen, zegt directeur Leo Poot: “Een centrale ligging tussen Antwerpen en Rotterdam, een goede binnenvaartaansluiting op de grote containerterminals in die havens, de capaciteit om grote ladingvolumes te verzetten, magazijnruimte die rechtstreeks paalt aan een inland container hub. Die combinatie staat borg voor een snelle behandeling van de containers. De zonnepanelen kunnen amper enkele dagen na aankomst al de weg op naar hun bestemming.”

Extra capaciteit

Verbrugge plukt hiermee meteen de vruchten van zijn recente investeringen in containerbehandeling, onderstreept commercieel manager Dolf van Dijk. “We hebben net de bouw van een container yard van zeven hectare op de Verbrugge Zeeland Terminal aan de Quarleshaven afgerond. Het draait op een gloednieuw Terminal Operating System dat onze containerbusiness naar het volgende niveau tilt.”

Verbrugge speelde in op de congestie in de naburige containerhavens en op de toegenomen behoefte aan capaciteit. De groep heeft een jarenlange ervaring in containers. “Jaarlijks laden, lossen en vervoeren we over het water om en bij 100.000 containers. Met elke container die we behandelen maken we Europa een beetje duurzamer”, voegt Dolf van Dijk daar aan toe.

Energiehaven

Het nieuwe contract zet twee grote troeven van North Sea Port in de verf. De haven staat bijzonder sterk in de Europese binnenvaart: een goederenoverslag van 60 miljoen ton via binnenvaartschepen en tienduizenden schepen die er jaarlijks komen laden en lossen.

Als energiehaven staat North Sea Port even sterk. Het speelt niet alleen een belangrijke rol in het opwekken van elektriciteit en de transitie naar groene stroom, maar ook in de distributie van energie, de logistieke activiteiten rond de aanleg van windmolenparken en nu ook de distributie van zonnepanelen.

“Het zijn elementen die elkaar continu versterken. Het nieuwe contract bij Verbrugge International draagt een nieuw steentje bij tot de verankering van die bedrijvigheid”, reageert CEO Daan Schalck van North Sea Port.

Bron: northseaport.com

 

Geef een reactie