Deelnemen aan ontwikkelingsprojecten? Als shopper bij SilkSage kan het.

Eerlijke kleding. Je hoort er steeds meer over, maar wanneer kun je kleding nu eigenlijk eerlijk noemen? Op het internet krijg je vaak dezelfde dingen te lezen, met in de basis het volgende: eerlijke kleding wordt geproduceerd met respect voor mens, dier en milieu. Maar wat houdt dat precies in en wanneer weet je of iets daadwerkelijk op deze manier wordt geproduceerd?

Exact die vraag wilt de startup SilkSage beantwoorden. SilkSage is de nieuwe webshop waar je op de meest duurzame manier eerlijke kleding kunt kopen. Toch richt SilkSage zich op meer dan eerlijke kleding alleen. Het verhaal áchter de kleding, dat is wat SilkSage wilt belichten, samen met de consument.

SilkSage 1   SilkSage 2

Eerst zien, dan geloven

Om de verhalen achter de kleding inzichtelijker te maken, gaat SilkSage drie projecten starten. Het doel van de projecten is om de problemen in de kledingindustrie dichter bij huis te halen, om zo de bewustwording te vergroten. Dit doet SilkSage door de consument zelf deel te laten nemen aan verschillende ontwikkelingsprojecten in de kledingsindustrie. Bij iedere bestelling, zal er een gedeelte van de winst gaan naar een project dat jij kan kiezen bij het uitchecken. De projecten varieren van het verbeteren van gezondheid tot het helpen met educatie. Alles met het doel om de mensen betrokken bij het maken van onze kleding te helpen. Wanneer een vierde van een project is gefinancierd, zal het in gang worden gezet, en zal er een gelukkige klant worden uitgekozen voor deelname. Ook jij kan dit zijn, dus be prepared!

SilkSage 3  SilkSage 4  SilkSage 5

Educatie Project

Eén van de meest pijnlijke onderwerpen blijft nog steeds kinderarbeid. Niet alleen de arbeid en het geforceerde aspect zijn schrijnend, maar ook het feit dat kinderen hierdoor niet naar school kunnen. Er zijn plekken – zoals delen van Pakistan, Bangladesh en India – waar kinderen wel deels naar school mogen, enkel buiten het oogstseizoen.

Hier wil SilkSage een einde aan maken door middel van het Educatie-Project. Hierbij zal er een team gestuurd worden naar de plekken rondom een katoenplantage, om het project op gang te zetten. Hieronder vallen onder andere: financiering van lesgeld en het assisteren van leerkrachten.

Adopteer een fabriek

Ook fabrieken kun je adopteren! Bij dit project wordt er een fabriek uitgekozen waar de arbeidsomstandigheden en materialen aan verbetering toe zijn. Een groot verbeterpunt bij veel fabrieken is bijvoorbeeld de aanschaf van nieuwe machines. Mechanische machines zijn vaak verouderd, kosten veel spierkracht, terwijl het werk met de elektrische machines een stuk eenvoudiger en soepeler gaat.

Ook is er bij de textielfabrieken vaak sprake van een tekort aan mondkapjes. Met name bij het kleuren van textiel, zijn mondkapjes zeer essentieel voor de fabrieksmedewerkers. Wanneer je als klant kiest om dit project te sponsoren, draag je bij aan het oplossen van dit soort problemen. Let’s keep it healthy!

SilkSage 6

SilkSage

SilkSage gelooft in de kracht van verbetering. Wil jij ook je steentje bijdragen aan deze mooie projecten? Shop op www.silksage.com en red de kledingindustrie!

Bron: www.silksage.com

 

2 Responses to Deelnemen aan ontwikkelingsprojecten? Als shopper bij SilkSage kan het.

Geef een reactie

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2021 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign