Dura Vermeer: eerste elektrisch aangedreven tandem trilwals ter wereld

Dura Vermeer heeft medio februari de eerste elektrisch aangedreven tandem trilwals ter wereld in gebruik genomen. De unieke trilwals is voorzien van een compleet elektrische rij- en trilaandrijving en gaat ingezet worden bij asfalteerwerkzaamheden. De elektrische wals kan een volle werkdag draaien op één acculading.

Dura Vermeer

Om de verduurzaming van materieel extra kracht bij te zetten is bij de elektrificatie gekozen om een zeven jaar oude wals een tweede leven te geven door deze om te bouwen.  Foto via duravermeer.nl 

100% elektrisch

Bestaande elektrische walsen zijn vaak conventionele machines waarbij de dieselmotor vervangen is door een elektromotor met accupack. Een mooie duurzame stap vooruit, maar om haar duurzaamheidsambities waar te maken wilde Dura Vermeer verder verduurzamen. Samen met Green Road Equipment en Motrac ontwikkelde Dura Vermeer daarom een wals met een compleet elektrische rij- en trilaandrijving. De elektrische aandrijvingen zorgen ervoor dat er geen energie meer verloren gaat in de omvorming van elektrische energie naar hydraulische energie. Oftewel, minder energie voor dezelfde productie. Dankzij het efficiënte energiegebruik kan de elektrische wals een volle werkdag draaien op één acculading.

Zeven jaar oude wals ombouwen

Om de verduurzaming van materieel extra kracht bij te zetten is bij de elektrificatie gekozen om een zeven jaar oude wals een tweede leven te geven door deze om te bouwen. De trilwals wordt de komende periode uitvoerig getest en wordt vanaf medio maart ingezet bij de asfalteerwerkzaamheden van Dura Vermeer.

Duurzaamheidsmissie van Dura Vermeer

De ontwikkeling van deze elektrische trilwals sluit aan bij de duurzaamheidsmissie: in 2030 draagt iedere oplossing bij aan een gezonder en groener Nederland, waarbij we ons onder andere richten op “uitstoot op 0”. Adriaan de Jong, directeur: ‘Met de ingebruikname van deze volledig elektrisch aangedreven trilwals zet Dura Vermeer opnieuw grote stappen om versneld volledig emissieloos te asfalteren. Dit is inmiddels onze tweede machine op onze weg naar een compleet elektrische asfaltset en hier blijven we op versnellen.’

Bron: duravermeer.nl

 

One Response to Dura Vermeer: eerste elektrisch aangedreven tandem trilwals ter wereld

  • Dura Vermeer kan een wisselbatterijsysteem invoeren voor alle machines. Laden met Zonnepark van Dura Vermeer. Dura Vermeer produceert stroom en gebruikt zijn stroom voor het laden van de wisselbatterijen. De wisselbatterijen zijn overal inzetbaar. Dat is niet moeilijk. dat is gemakkelijk. Dat is niet duur, dat levert veel winst op.

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign