Dura Vermeer zet eerste (af fabriek) elektrische vrachtauto met knijperinstallatie in

Onlangs heeft Dura Vermeer in samenwerking met Vrijbloed Transport een 100% elektrische af fabriek Volvo FE 6×2 Electric met autolaadkraan en tweezijdige kipper in gebruik genomen in en rondom Amsterdam. Een primeur, want nog niet eerder is een dergelijk voertuig met deze (lichtere) opbouw gebouwd in de fabriek en ingezet binnen de GWW-sector.

Dura Vermeer

Voor de truck voor Dura Vermeer is een minder zware opbouw ontwikkeld, zodat er langer en meer kan worden gewerkt met dezelfde accucapaciteit.  Foto via duravermeer.nl

Elektrisch vanuit de fabriek

De meeste elektrische vrachtauto’s die nu rijden zijn omgebouwde varianten. Volvo Trucks is de eerste fabrikant die elektrische vrachtwagens volledig direct vanaf de fabrieksband produceert. Dit is een stuk duurzamer omdat er niet eerst dieselcomponenten geproduceerd hoeven worden, om vervolgens verwijderd te worden. De gloednieuwe elektrische vrachtauto wordt in de gemeente Amsterdam ingezet. Dura Vermeer voert hier vanaf juni 2019 vier jaar lang twee soorten projecten (Klein Wegenwerken en Elementenverhardingen) uit binnen de Samenwerkingsovereenkomst (SOK) Amsterdam. Deze contracten zijn op basis van duurzaamheid en samenwerking gegund aan Dura Vermeer.

Zuiniger en slimmer

De beperkte accucapaciteit en actieradius zijn op dit moment voor veel (bouw)bedrijven nog belangrijke knelpunten in de overstap naar elektrische vrachtwagens. Voor de truck voor Dura Vermeer is een minder zware opbouw ontwikkeld, zodat er langer en meer kan worden gewerkt met dezelfde accucapaciteit. Ook verbruikt deze lichtere laadkraan bij stilstand geen energie, in tegenstelling tot een conventionele variant. Een open verbinding tussen de software van de laadkraan en de truck zorgt er verder voor dat de laadkraan een signaal afgeeft wanneer de accu bijna leeg is. Hierdoor wordt stilstand voorkomen en kan het verbruik verder geoptimaliseerd worden.

Dura Vermeer: emissievrij in 2025

Eén van de duurzaamheidsambities van Dura Vermeer is “Uitstoot op 0”. Dit betekent onder andere dat de bouwer vanaf 2025 volledig emissievrij wil werken in de binnenstad. Vanaf begin dit jaar wordt daarom op alle projecten met elektrisch materieel gewerkt, mits beschikbaar. De aanschaf van de nieuwe elektrische vrachtauto is een mooie stap in de duurzame samenwerking met de gemeente Amsterdam.

Bron: duravermeer.nl

 

One Response to Dura Vermeer zet eerste (af fabriek) elektrische vrachtauto met knijperinstallatie in

  • Makita heeft een accu wissel systeem. Stihl, Husqvarna ook. Apparaten koop je zonder accu, de accu koop je zonder machine, de oplader zonder accu en machine. Aldi, Lidl hebben ook accu wissel systeem te koop. Accu wissel systeem voor vrachtauto’s. Je koopt de vrachtauto zonder accu, goedkoop. de accu apart, de oplader apart. Accu’s inwisselbaar op alle elektrische vrachtauto’s. geen laadtijden. altijd volle accu, laden met lokale stroom van de zon. Waarom is dit systeem er niet voor vrachtauto’s.

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign