Nespresso Peru Organic: biologische koffie uit een duurzame innovatieve machine

Nespresso lanceerde begin april zijn eerste biologische koffie: Peru Organic. Geïnspireerd door dit geweldige initiatief hebben we in de kantine van Duurzaam Actueel een Vertuo Next koffiemachine neergezet. (Deze innovatieve machine bestaat 54% uit gerecycled plastic, de verpakking bestaat uit 99,5% gerecycled plastic, de capsules kunnen gemakkelijk worden gerecycled en de machine heeft een eco-modus, waarbij hij al na 2 minuten zonder gebruik uitgaat. Zo draag je zelfs je steentje bij met het zetten van een goed kopje koffie.) Zodat we de inhoud van de biologische Vertuo capsules, gemaakt van 85% gerecycled aluminium, gevuld met de beste Arabica-bonenkoffie zelf kunnen proberen.

Nespresso kantine

Nespresso Peru Organic in de kantine van Duurzaam Actueel. Foto: Heleen Sabel Fotografie © 

Goed voorbeeld doet volgen

Gerecycled aluminium, enorme besparing op energie tijdens productie van de capsules, een machine gemaakt van herbruikbare duurzame materialen, 450 kleine boerenbedrijven die met hart en ziel de ecologische koffiebonen produceren en strikte controles in de hele toeleveringsketen … Prachtig natuurlijk. Maar uiteindelijk gaat het ook om een goede bak koffie! Vandaar dat wij de proef op de som namen. We hebben het hele pakket in huis gehaald.

(H)eerlijke koffie

Resultaat was een aangeklede kantinetafel enthousiast uitgestalt met een groot assortiment van Nespresso! Uit de Vertuo Next machine kwam al snel de heerlijke geur van onze koffie: Peru Organic. Natuurlijk kan iedere welwillende fabrikant zalige koffie maken. Echter is dit drie stappen verder!

Nespresso

De koffie groeit onder de liefdevolle zorg en aandacht van kleinschalige koffieboeren die het biologische verwerkingsproces van generatie op generatie doorgeven. Foto: Heleen Sabel Fotografie © 

Conclusie

We hebben een heerlijke middag gehad rondom onze koffietafel. Gesproken over dit duurzame initiatief, recyclen van aluminium, energiebesparing in productie, beleid van de 450 koffieboeren, maar vooral met een paar (h)eerlijke koppen Peru Organic koffie van Nespresso. Dik compliment voor Nespresso!

Geniet mensen, ’t is meer dan goed!

 

 

 

 

Aanleiding van ons koffie-innitiatief is onderstaand persbericht van Nespresso:

Nespresso lanceert eerste biologische koffie: Peru Organic

Nespresso lanceerde begin april zijn eerste gecertificeerde biologische koffie: Peru Organic. Verscholen op de hellingen van het Andesgebergte worden de beste Arabica-bonen voor deze speciale koffie verbouwd. De koffie groeit onder de liefdevolle zorg en aandacht van kleinschalige koffieboeren die het biologische verwerkingsproces van generatie op generatie doorgeven. Daarnaast is dit de eerste Vertuo capsule gemaakt van 85% gerecycled aluminium. Gerecycled aluminium vergt 95% minder energie om te laten produceren dan nieuw aluminium, waardoor het zeer geschikt is voor gebruik in een circulair bedrijfsmodel. Deze ontwikkeling draagt bij aan de doelstelling van Nespresso om eind 2021 alle capsules uit gerecycled aluminium te laten bestaan.

Nespresso koffie

Duurzame landbouwmethodes

Biologisch verwijst naar de landbouwmethode die wordt toegepast. Tijdens het landbouwproces wordt er rekening gehouden met plant, mens en dier. Voor de Peru Organic werkt Nespresso met 450 kleine boeren (boerderijen met een gemiddelde grootte van slechts 1 hectare). Deze boeren oogsten hun koffiebessen met de hand en drogen ze vervolgens in hun eigen achtertuin. Door de koffiebessen zelf te verwerken, behouden ze de beste kwaliteit en krijgen ze de allerbeste zorg. Ze zetten zich volledig in voor een duurzaam proces en doen er alles aan om de flora en fauna in de regio te behouden. Ze gebruiken zelfgemaakte meststoffen, zoals compost en bio-fermenten en in plaats van alle slechte grassen rond de koffieboomstam weg te halen, laten ze deze grassen zitten om erosie te voorkomen, de bodem te bevorderen en de microflora in stand te houden. Ook planten de boeren een verscheidenheid aan flora rond de koffiebomen – zoals lucuma en guave. Deze planten zorgen voor schaduw voor de koffiebomen en tegelijkertijd zorgen ze voor voedsel voor de boeren en de boerderijdieren.

De Peru Organic is een fruitige espresso met uitgesproken groene tonen. De frisse zuurgraad van de koffie blijft mooi in evenwicht met de contrasterende aroma’s van geroosterde zoete granen.

“Nespresso is verheugd om haar eerste biologische koffie aan te kondigen. Peru Organic wordt geproduceerd in samenwerking met lokale boerengemeenschappen”, aldus Jerome Perez, Head of Sustainability bij Nespresso. “Er is groeiende vraag naar het drinken van biologische koffie, en daarom hebben we de tijd en de zorg genomen om Peru Organic te maken. Geproduceerd in overeenstemming met strikte praktijken en controles in de hele toeleveringsketen, hopen we dat onze klanten zullen genieten van de unieke smaak van deze nieuwe biologische koffie.”

Bron: Nespresso 

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign