Duurzaam omgaan met je smartphone

We leven in een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt. Mensen zijn zich steeds meer bewust van de keuzes die ze maken en willen graag een steentje bij dragen aan een beter milieu. Dit doen zij op verschillende manieren, zoals het minder eten van vlees, groene stroom gebruiken maar ook door middel van hun smartphone. In dit artikel gaan we dieper in op hoe jij duurzamer om kan gaan met je smartphone.

smartphone

Vervang de onderdelen die niet goed meer werken.

Vaak gebruiken de meeste mensen hun smartphone maximaal maar twee jaar. Want de onderdelen binnen het toestel gaan dan minder werken, zoals bijvoorbeeld de batterij. Wat veel mensen vergeten is dat zij ook de batterij van het toestel kunnen laten vervangen. Een andere mogelijkheid is de batterij zelf vervangen. Zo bespaar je veel geld en kun je nog langer genieten van je smartphone.

Er zijn tegenwoordig veel reparatiehandleidingen te vinden op het internet die jou in detail kunnen uitleggen waar je goed op moet letten tijdens de reparatie. Probeer altijd een handleiding uit te zoeken die voorzien is van videobeelden. Zo zijn de stappen binnen het reparatieproces makkelijker te volgen en kun je de reparatie op een goede wijze afronden.

Lever je oude telefoon in

Vaak zijn mensen geneigd om hun oude smartphone meteen weg te gooien wanneer deze niet meer wordt gebruikt. Dit is natuurlijk niet goed voor het milieu, deze is namelijk belangrijker dan ooit. Door je smartphone weg te gooien zorg je voor elektronisch afval. Je kunt daarom je oude smartphone altijd inruilen of doneren aan bepaalde instanties. Deze zorgen er dan voor dat de smartphones op een juiste plek terecht komen, bijvoorbeeld bij een iPhone refurbished aanbieder. Zij hebben specialisten in dienst die de iPhones opknappen en doorverkopen.

Koop een refurbished smartphone

Oude smartphone ingeleverd en ben je op zoek naar een ander toestel? Dan is een refurbished smartphone een goed alternatief. Refurbished smartphones zijn toestellen die eerder gebruikt zijn en daarna opgekocht worden door bedrijven om deze op verschillende punten te controleren en op te knappen. Dit gebeurt door reparatie specialisten. Zij hebben hier jarenlang ervaring mee en weten precies waar ze op moeten letten tijdens het refurbished proces. Zij kijken zorgvuldig naar eventuele beschadigingen en onderdelen en vervangen deze meteen voor nieuwe onderdelen van hoge kwaliteit. Zo ben je altijd verzekerd van een hoge kwaliteit.

Het populairste merk binnen het refurbished segment is de Apple iPhone. Je bent met het kopen van een gereviseerde iPhone een stuk voordeliger uit dan bij het kopen van een nieuwe iPhone uit de winkel. Maar veel belangrijker is de besparing op het milieu die je doet. Je kiest voor een duurzamer alternatief ten opzichte van een nieuwe Apple iPhone uit de winkel.

Laad je smartphone niet zo vaak meer op

Door je smartphone minder vaak op te laden, draag jij je steentje bij aan een duurzamere samenleving. Je bent gauw geneigd om je smartphone meteen aan de oplader te leggen, terwijl de batterij nog voor de helft vol zit. Probeer het toestel pas op te laden wanneer de batterij bijna leeg is, zo bespaar je flink wat energie.

 

Geef een reactie

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2021 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign