Duurzaam produceren

Het maken van producten kost geld. Wanneer het aandeel aan productiekosten te hoog is, gaat dit ten koste van je opbrengst. Duurzaam en duurzamer produceren, is dan een manier om de kosten binnen de perken te houden. Dit is niet alleen goed voor jouw portemonnee, maar ook voor het milieu.

produceren

Op duurzame wijze produceren

Economisch verantwoorde productie, waarbij de gevolgen voor het milieu zo minimaal mogelijk worden gehouden. Dat is duurzaam produceren. Wanneer iets geproduceerd moet worden, gaat dat altijd gepaard met het gebruik van energie. Door inzicht te verkrijgen in de productiviteit van het machinepark, kun je daarop acteren om machines duurzamer te laten produceren.

Afstellen van machines

Apparaten zijn nodig om de productie te realiseren. Om duurzaam te kunnen produceren, moeten deze machines zo efficiënt mogelijk worden afgesteld. Dit levert al een bijdrage aan energiebesparing en is dus ook duurzaam. Worden machines volledig uitgezet als ze niet gebruikt worden, dan wordt daarmee sluipstroom voorkomen. Het voorkomen van sluipstroom scheelt veel onnodig verbruik.

Perslucht

Bij het gebruik van perslucht is het belangrijk dat dit goed wordt toegepast. Ook het meten van deze factor is belangrijk. Door te meten, kan in kaart worden gebracht of er sprake is van energievretende lekkages. Dat kan wel duizenden euro’s per jaar besparen.

Stappenplan

Om goed te begrijpen waar verbeteringen zijn aan te brengen en door te voeren, hanteert Robe automatisering een stappenplan. Een stappenplan dat inzicht biedt in gewenste data van machines.

 • Dit stappenplan gaat als volgt:
 • installatie van besturing en router op jouw apparaat
 • tot stand brengen van een verbinding met de server
 • uitlezen van de gegevens door een koppeling met Robe
 • monitoren op online basis
 • analyseren van de verzamelde gegevens
 • optimaliseren door de bewustwording van het verbruik

Je kunt zelf bepalen of je de gegevens wilt volgen op de laptop, PC of je smartphone. De koppeling die tot stand komt bij het in kaart brengen van alle data is beveiligd via een CE gekeurde verbinding. De uitkomst van dit stappenplan geeft jou een duidelijk beeld van de verbeterpunten op het gebied van energieverbruik!

 

One Response to Duurzaam produceren

 • basis is eigen productie energie met Zonnedak, Zonneparkeerplaats of Zonnepark,
  pas daar verbruik op aan, elektrische auto’s laden met laadpalen en panelen, maak van je bedrijf een Energiebedrijf. gebruik de Energie die je produceert, inductiekoken, kantine zonder gas. EV, geen benzine diesel. duurzame stroom, geen kolen gas nodig en gebruik je eigen stroom. levert heel veel geld op.
  dus basis is productie eigen energie met panelen voor je bedrijf.

Geef een antwoord

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2021 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign