Verduurzamen in de bouw. Belangrijk, maar hoe doe je dat?

Natuurlijk is het belangrijk voor het milieu om te verduurzamen, maar er zijn meer goede redenen om hier eens goed over na te denken. Zo wordt je huis al snel meer waard wanneer je kiest voor duurzame oplossingen en ook met het oog op toekomstige regelgeving is het verstandig om nu al voor verduurzaming te kiezen waar dit mogelijk is.

verduurzamen

(Ver)bouwen van buiten

Tijdens het (ver)bouwen kan je bijvoorbeeld al rekening houden met het soort draglineschotten dat je gebruikt. Kijk goed naar het gewicht dat de ze moeten kunnen dragen en pas daar zowel de afmetingen als het materiaal waar ze van gemaakt zijn op aan.

Elektrisch rijden zit daarnaast in de lift. Eén van de grootste problemen waar mensen echter tegenaan lopen, is dat er geen laadpaal in de buurt staat. Het is dan ook zeker verstandig om deze te plaatsen wanneer je de mogelijkheid hebt! Niet alleen zodat je zelf eerder over kunt stappen op elektrisch rijden, maar ook wanneer je het huis wilt verkopen of verhuren zal je daar het onderscheid mee maken.

Materialen in huis

Wanneer je kijkt naar het verduurzamen van de woning zelf, is zowel kurk als hennep zeer geschikte materialen om te gebruiken. Vooral als isolatiemateriaal. Beide zorgen voor een uitstekende geluidswering en zijn duurzaam om verschillende redenen. Voor kurk hoeven geen bomen gekapt te worden. Verder is het goed bestand tegen vocht en houden de meeste beestjes er niet van waardoor ze wegblijven. Hennep reguleert temperatuur en vocht heel goed en heeft geen chemische bestrijdingsmiddelen nodig tijdens bij de verbouwing. Daarnaast is het ook nog eens CO2-negatief.

Qua zichtbare materialen in huis is naast hout met een duurzaamheidskenmerk ook metaal een hele goede optie, mits je gebruikt maakt van gerecycled metaal. Dit materiaal gaat namelijk niet achteruit in kwaliteit waardoor het na de recycling nog net zo sterk als daarvoor.

Niet meer dan logisch dus dat verduurzaming in de bouw momenteel dé trend is. Naast dat je deze keuzes al snel terug zal verdienen, doe je ook een grote investering in het milieu. Een win-win situatie!

 

Geef een antwoord

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2021 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign