Cryptomunten zoals Bitcoin worden langzaam duurzamer

Cryptomunten zoals Bitcoin biedt een unieke manier van betalen en volgen de ontwikkelingen zich snel op. Alles berust op het kunnen verwerken van transacties middels een uniek algoritme. Daar gaan er een reeks aan ingewikkelde berekeningen aan vooraf en wordt dat aan de blockchain toegevoegd. Het uitvoeren van de berekeningen wordt door de groep van miners uitgevoerd. Het is ook deze groep die een wezenlijke bijdrage begint te leveren aan het duurzaam karakter van Bitcoin.

Cryptomunten

Het energieverbruik is belastend voor het milieu

Voor het mijnen van Bitcoin zijn er speciale computers nodig en hebben die een hoog energieverbruik. Waar dit in de beginjaren een ware belasting vormde voor het milieu, heeft het hoog kostenaspect eraan verbonden, de miners ook gedwongen om op zoek te gaan naar duurzame energiebronnen. Hoewel het energieverbruik dus juist is toegenomen, heeft verschuiven naar het gebruik van voornamelijk alternatieve energiebronnen, de ‘footprint’ op het milieu laten verminderen. Het maakt bij Bitcoin ook niet uit hoe groot het aantal transacties verricht is omdat dat geen significante toename veroorzaakt in het energieverbruik.

Andere ontbrekende schakels geven het ook een duurzaam karakter

Er wordt bij het gebruik van Bitcoin voor het grootste deel uitgegaan van bestaande infrastructuur en wordt er ook geen gebruik gemaakt van bankbiljeten en munten. Het groot aantal transacties verricht met Bitcoin leveren dus geen additionele druk uit op het milieu en overtreft het daarin zelfs girale overmakingen of betalen met een creditcard. Het gecombineerd effect van de ommezwaai naar duurzame energiebronnen bij het minen tot aan de voordelen ten opzichte van overige ‘traditionele’ betalingsvormen, geven Bitcoin een groen tintje dat zeker in lijn is met de doelstellingen die tegenwoordig gangbaar zijn voor haast elk product of aangeboden dienst.

Meer informatie: https://biflatie.nl/bitcoin-kopen/

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign