Duurzaam verlichten? Kies voor LED verlichting!

Voor huizeneigenaars en kantoorbeheerders wordt overgaan naar LED verlichting steeds interessanter. Het gebruik van LED lampen kost namelijk veel minder energie dan wanneer er gebruik wordt gemaakt van halogeenlampen en/of gloeilampen. Een LED lamp is namelijk 90% zuiniger dan een gloeilamp en 85% zuiniger dan een halogeenlamp. Om het kort samen te vatten, wanneer u 1 LED lamp heeft dan bent u na 15 jaar €14,- kwijt. Voor een halogeenlamp geldt na 15 jaar €65,- en voor een gloeilamp €83,-. Hierbij is de aanschaf van nieuwe lampen inbegrepen.

verlichting

Naast het feit dat LED lampen energiezuiniger en goedkoper zijn, is het ook nog eens beter voor het milieu. Een LED lamp stoot namelijk veel minder CO2 uit door het lage energieverbruik. Wanneer er 10 LED lampen 3 uur per dag branden, dan stoten zij in vergelijking met gloeilampen 211 kg minder CO2 uit. Dus niet alleen beter voor de portemonnee maar ook beter voor het milieu.

Hierbij is nog niet meegenomen dat er bij LED verlichting ook vaak gebruik wordt gemaakt van dimmers waardoor ze niet vol verbruikt worden. Met LED dimmers bespaart u nog eens extra energie en vaak geeft een gedimd licht een mooi intiem gevoel.

De mogelijkheden van LED verlichting

Wanneer we praten over LED verlichting dan hebben wij het niet alleen over lampen die u kunt vervangen. Nee, met LED verlichting is nog veel meer mogelijk. Zeker als het gaat om interieur en design. Want LED verlichting kan ideaal verwerkt worden in een plafond door middel van opbouwspots, inbouwspots en trimless spots.

Trimless inbouwspots worden ook wel verdiepte inbouwspots of frameless spots genoemd. Dit zijn inbouwspots die geen zichtbare randen op het plafond hebben. Deze spots moeten in het plafond op het stucwerk worden weggewerkt en zorgen daarom voor een strak design. Ideaal voor een keuken en/of badkamer.

Smart LED verlichting

De nieuwste trend op het gebied van LED verlichting is smart verlichting in de vorm van Philips HUE spots. Deze LED spots kunnen met een mobiel apparaat bediend worden. Daarmee kunnen de spots gedimd worden, maar ook de kleur kan veranderd worden. U kunt een kamer bijvoorbeeld van een lichte rode kleur voorzien of een mint blauwe kleur, alles is mogelijk want Philips HUE spots kunnen 16 miljoen kleuren weergeven. Maar net waar uw hoofd op dat moment naar staat.

 

One Response to Duurzaam verlichten? Kies voor LED verlichting!

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign