GroenLeven start bouw drijvend zonnepark Oudehaske

GroenLeven is gestart met de bouw van een drijvend zonnepark op de zandwinplas in Oudehaske, in de gemeente Heerenveen. Het drijvende zonnepark zal, wanneer gereed, genoeg groene stroom opwekken voor zo’n 2.000 huishoudens. Dit zonnepark is het zevende drijvende zonnepark wat marktleider in schone energie zal toevoegen aan haar projectenportfolio.

GroenLeven

Maarten Kemperman: “Het is belangrijk voor ons om de omgeving te betrekken bij de komst van een zonnepark en de mogelijkheden te bekijken voor lokaal eigendom waardoor de omwonenden kunnen profiteren van de energietransitie.”

Zandwinplassen combineren met zonnepanelen

Door zandwinplassen te combineren met zonnepanelen wordt de inzet van andere bruikbare oppervlakte voor duurzame energie vermeden. Dit sluit aan bij de filosofie van GroenLeven: zonne-energie creëren als dubbelfunctie op daken, parkeerplaatsen, vuilstorten, industrieterreinen en dus water. Dat doet de marktleider in schone energie met oog voor omgeving, samenleving, mens, milieu én natuur. Maarten Kemperman, projectmanager bij GroenLeven: “In de komende jaren zullen we dan ook de ecologie en biodiversiteit in en rondom de plas gaan monitoren.”

VM Groep en GroenLeven

In samenwerking met VM Groep zal GroenLeven de bron van groene energie in Oudehaske gaan realiseren. Frank Oomen, GroenLeven: “Voor ons een heel speciaal project omdat dit een grootschalig project is in onze voormalige thuisgemeente Heerenveen. Fijn dat we dit kunnen realiseren in samenwerking met VM Groep.”

Lokaal karakter

De marktleider in schone energie onderzoekt voor dit drijvende zonnepark de mogelijkheden voor lokaal eigendom met een lokale energiecoöperatie. Maarten Kemperman: “Het is belangrijk voor GroenLeven om de omgeving te betrekken bij de komst van een zonnepark en de mogelijkheden te bekijken voor lokaal eigendom waardoor de omwonenden kunnen profiteren van de energietransitie.” Samen met de gemeente Heerenveen is bovendien een omgevingsfonds opgezet om verdere duurzame projecten in de gemeente te kunnen stimuleren.

Bron: groenleven.nl

 

One Response to GroenLeven start bouw drijvend zonnepark Oudehaske

  • bij Kropswolde, ik woon in Kropswolde, zijn polders voor wateropvang. plek voor ECO-Zonneparken.
    75 vierkante kilometer ruimte voor natuur en Zonneparken. de Zeearend is er al, er is ook plek voor Zon.

Geef een reactie