Project Cece, onze nieuwe partner: thuis in bewuste kleding!

Sinds vorige week hebben we Project Cece mogen verwelkomen als nieuwe partner van ons platform Duurzaam Actueel. Project Cece is de grootste verzamelwebsite voor duurzame en eerlijke kleding van Europa. Bij alle kleding is inzichtelijk weergegeven op welke manier het duurzaam is, welke keurmerken het heeft en wat het verhaal is achter de kleding. De duurzame keuze maken was nog nooit zo makkelijk! Lees hier over het prachtige initiatief van de drie duurzaam ondernemende dames.

Project Cece

Waarom Project Cece?

Er blijken veel mensen te zijn die graag fair trade en duurzame kleding willen kopen maar dat toch niet altijd doen. Dit waren wij zelf ook. Hiervoor kunnen we twee hoofdredenen identificeren:

1) Bewuste kleding is vaak duurder
2) Bewuste kleding is moeilijker te vinden

Aan de eerste kunnen we niet direct expliciet wat doen, maar aan de tweede reden wel. Wij willen bewuste kledingkeuzes makkelijker maken. Er is genoeg aanbod, maar online is deze verspreid over vele (relatief kleine) webshops. Hierdoor moeten we als consument vaak meerdere webshops afstruinen voordat we het kledingstuk gevonden hebben waar we naar op zoek zijn. Hoe willen wij dit proces makkelijker maken? Door al het aanbod van bewuste kleding leverbaar in Nederland te verzamelen op één website.

Maar is al het aanbod op Project Cece dan even ‘bewust’? Nee. De mode industrie is complex en de processen tussen productie tot verkoop zijn vaak niet transparant. Dat maakt het extra moeilijk voor de welbedoelende koper. Ook dit willen wij makkelijker maken. Naast de kledingitems verzamelen we ook informatie over het merk en eventueel de keurmerken waar het aan voldoet. Deze informatie presenteren we op een intuïtieve manier aan de bezoekers zodat iedereen zelf een goed geïnformeerde keuze kan maken zonder lang het internet af te struinen. Happy shopping!

Project Cece 2

Hoe werkt het

Wij verzamelen het online aanbod van eerlijke kleding zodat jij gemakkelijk kan kiezen. Dit doen we door middel van webscrapers waarmee we zorgen dat het aanbod van eerlijke en duurzame webwinkels die bij Project Cece zijn aangesloten, automatisch op Project Cece wordt ingeladen en up-to-date blijft.

Maar wat is eerlijke of bewuste kleding? Dat is vaak niet zo makkelijk te bepalen omdat het hele proces van productie tot verkoop vaak ontransparant en moeilijk te controleren is. Daarom bepalen wij niet wat bewust & eerlijk is, maar verzamelen we de informatie zodat jij makkelijk kan kiezen. We delen de producten grofweg in de onderstaande categorieën, maar zodra je op het product klikt krijg je meer informatie over het merk en wat deze doet om onder deze categorie te vallen. Dit noemen wij de SmartChoice method. We maken bij de selectie van merken en winkels gebruik van informatie van merken zelf, derden partijen en keurmerken … Lees verder

Project Cece 1

Lees verder op: projectcece.nl

Project cece duurzame kleding

 

Geef een reactie