Duurzaam Verwarmd 2018

Vraag vier warmtepomp installateurs en fabrikanten om een advies uit te brengen en je krijgt vier verschillende antwoorden. De vele verschillen in benadering zijn voor zakelijke en particuliere eindklanten verwarrend. De vraag naar goed en onafhankelijk advies is groot. Tijdens de nieuwe vakbeurs Duurzaam Verwarmd worden mythes doorgeprikt, tegenstrijdigheden verdwijnen en verkeerde aannames ontkracht.

Duurzaam Verwarmd 1

De kansen, zowel financieel als technisch, zijn voor de installatiesector enorm. Nederland wordt immers aardgasvrij en neemt afscheid van de gasketel. W-installateurs zijn hierin onmisbaar en begeleiden Nederland naar warmtepompen, warmtenetten, wtw, wko, elektrisch verwarmen, geothermie, zonne-energie, koelen en bio-energie.

Voorhoede van de transitie

Installateurs, gemeenten, woningbouwcorporaties, adviesbureaus, energiebedrijven en projectontwikkelaars zullen per situatie of wijk moeten onderzoeken of een individuele oplossing of juist een (lokaal) warmtenet de meest interessante oplossing is.

Warmtepompen

Een belangrijk oplossing om warmte te verduurzamen zijn de warmtepompen. Warmtepompen zijn erg populair en zijn er in alle typen, afmetingen en kosten. Warmtepompen kunnen gebruik maken van verschillende bronnen, zoals buiten- of ventilatielucht, grond en (grond)water en met open of gesloten bronnen. RVO heeft een lijst van warmtepompen, zonnecollectoren en pelletkachels waarop soms duizenden euro’s subsidie zit. Een ventilatiewarmtepomp is daarom al verkrijgbaar, na aftrek van subsidie, voor (ruim) onder de € 2.000.

Duurzaam Verwarmd 3   Duurzaam Verwarmd 2

Kennis en kunde

Bij de transitie naar duurzame warmte wordt (veel) meer kennis en kunde verwacht van een installateur. Lage temperatuurverwarming (ltv) heeft immers geen zin bij een slecht geïsoleerd huis, zo kan ltv soms als niet comfortabel worden ervaren, is overcapaciteit voor een warmtepomp zelden verstandig en zijn warmtenetten niet overal interessant.

Gratis seminars en advies

Op 21 en 22 maart wordt antwoord gegeven op alle vragen over duurzaam verwarmen, ventileren en koelen. Bezoekers kunnen gebruik maken van tientallen gratis seminars en onafhankelijk advies. Ruim 80 gespecialiseerde bedrijven presenteren hun nieuwe producten. De warmte specialisten van de toekomst bezoeken daarom kennisevent en vakbeurs Duurzaam Verwarmd© (tegelijkertijd met en in de hal naast Solar Solutions©).

Gratis bezoeken? Dat kan! Maak gebruik van de code 18ticket526 op www.duurzaamverwarmd.nl/registratie voor gratis kaarten.

 

 

Geef een reactie