Duurzame aandelen steeds populairder

Uit een onderzoek van ETF Flows is gebleken dat in de eerste zes maanden van dit jaar investeringen in aandelen met een ecologische, sociale of bestuurlijke focus, ook wel ESG afgekort, meer dan $ 15 miljard bedroegen. Dit bedrag overtreft eerdere cijfers. Door de Coronapandemie zijn veel sectoren economisch hard getroffen. Investeerders die graag aandelen kopen, zijn op zoek gegaan naar alternatieven. En daarom zijn onder andere duurzame aandelen populairder geworden. Echter, zal het aanhouden?

aandelen

Economisch herstel

Nu het COVID-19# vaccin een feit is, zullen economieën en de gebruikelijke financieel aantrekkelijke sectoren werken aan hun herstel. Doch, de afgelopen maanden hebben bepaalde veranderingen vereist van de mens, waarbij in sommige gevallen men niet terug wil naar het vorige. Denk maar aan werken vanuit huis en de kostenbesparing voor jou. En het bedrijf voor wie je werkt. Kostenbesparing zal een belangrijke factor spelen voor een milieuvriendelijkere bedrijfsvoering.

Aandelen die sneller dan de markt stijgen

Hierbij is momentumbeleggen belangrijk. Aandelen met een hoog momentum stijgen sneller dan de markt in zijn geheel. Momentumbeleggers reageren hierop door hun strategie te baseren op bepaalde aanwijzingen. Verder vinden zij dat een dergelijk aandeel vaker sneller dan de markt zullen stijgen. Speculanten willen ook hiervan profiteren door de prijs verder op te drijven. Zo hebben in de afgelopen periode de Tesla aandelen het meeste momentum gehad. Een Tesla aandeel op de NASDAQ staat nu op $ 627,07 terwijl de marktkapitalisatie ruim $ 600 miljard bedraagt.

Er is een stijgende vraag naar milieuvriendelijke en herwinbare energie. Niet alleen om het milieu te beschermen maar ook om kosten te drukken. Investeerders willen zoveel als mogelijk winst maken. Dus projecten die het milieu beschermen en kosten besparen, zullen investeerders zeker aantrekken om te investeren in deze duurzame aandelen. De verwachting is daarom dat deze aandelen de komende tijd populairder worden.

 

Geef een reactie

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2021 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign