Gemeente Amstelveen: verduurzaming gemeentelijk wagenpark

Vanaf 14 december 2020 rijdt een nog groter deel van het wagenpark van de gemeente Amstelveen 100% elektrisch. De zes elektrische personenauto’s vervangen de oude dienstauto’s, die op fossiele brandstoffen reden. Om de auto’s op te laden zijn er 10 nieuwe laadpalen geplaatst. Ook heeft de afdeling handhaving de beschikking gekregen over 15 elektrische fietsen, die de benzinescooters vervangen.

Amstelveen

‘Overhandiging’ sleutel aan wethouder Gordon door de heer Kniep (Renault Nieuwedijk). Foto via amstelveen.nl

Floor Gordon, wethouder Duurzaamheid:

“Dit is een mooie stap in de verduurzaming van ons wagenpark. Bij de vervanging van onze dienstauto’s en buitendienstwagens gaan we, waar mogelijk, over op 100% elektrisch rijden. Volgend jaar wordt het wagenpark nog verder verduurzaamd. Dan worden er nog 35 bedrijfswagen vervangen door elektrische voertuigen wat zorgt voor een CO₂-besparing van 71%.”

Ook ten aanzien van de zwaardere en specialistische voertuigen zoals huisvuilinzamelvoertuigen en kolkenzuigers houdt de gemeente de duurzame ontwikkelingen goed in de gaten.

Autobedrijf Renault Nieuwendijk en Amstelveen

Na een Europese aanbesteding konden de zes dienstauto’s geleverd worden. Het Autobedrijf Renault Nieuwendijk, die ook een Amstelveense vestiging heeft levert de auto’s en doet het onderhoud. De vijfendertig 100% elektrische bedrijfswagens van andere afdelingen van de gemeente voor onder andere wijkbeheer, afvalbeheer, handhaving, postbezorging, toezicht en Elsenhove worden vervangen na afronding van de Europese aanbesteding. Naar verwachting vindt de levering plaats in de loop van 2021.

Bron: amstelveen.nl

 

One Response to Gemeente Amstelveen: verduurzaming gemeentelijk wagenpark

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign