Duurzame ledlampen steeds populairder

Niet voor niets is in 2009 een verbod gekomen op de verkoop van gloeilampen. Door de komst van de ledlampen bleek hoeveel nadelen een gloeilamp had ten opzichte van zijn nieuwe opvolger. Ook met de huidige discussie over het verbruik van zo min mogelijk energie, past de gloeilamp niet meer in dat plaatje. In menig huishouden zijn dan ook al alle gloeilampen vervangen door ledlampen, waarmee je op een snelle en gemakkelijke manier direct al veel energie kunt besparen. De belangrijkste voordelen van ledlampen:

led tl buizen van Ledwereld.nl

Energiezuinig

Het grootste voordeel van ledlampen is toch wel dat ze zeer energiezuinig zijn. Een ledlamp kan wel tot 10 keer langer meegaan dan een gloeilamp en 3 keer langer dan een spaarlamp. Bij gloeilampen werd zo’n 90% aan energie afgegeven aan warmte en 10% aan licht. Bij ledlampen is het juist andersom. Dit zorgde ervoor dat gloeilampen ook heet werden, terwijl je een ledlamp gerust kunt vastpakken. Een gloeilamp kon tot wel 65 watt aan energie verbruiken. Een ledlamp verbruikt tot maar 4 watt aan energie.

Geen opwarmtijd

Waar de gloeilamp nog moest opwarmen, voordat hij het gewenste licht verkreeg, bij een ledlamp heb je direct het juiste licht. Een ledlamp heeft geen opwarmtijd nodig, waardoor je direct voluit kunt genieten. Dit geld voor zowel de ledlampen als de led tl buizen. Met de led tl buizen van Ledwereld.nl verlicht je goedkoop en ook de tl buizen hebben een lange levensduur.

Geen aparte dimmer meer nodig

Wilde je in het verleden een lamp dimmen, dan had je daar een aparte dimmer voor nodig. Dit is met ledverlichting niet meer nodig. Er zijn namelijk ledlampen in omloop waarin de dimmer in de lamp zelf zit verwerkt. Zo kun je met vrijwel alle geschikte schakelaars een ledlamp dimmen.

Goed voor het milieu

Alle besparingen die je met ledlampen bereikt zorgen voor een flinke daling aan uitgestoten CO². Dit kan oplopen tot meer dan 200 gram CO² vermindering bij 10 lampen die gemiddeld 3 uur branden. Hoe minder CO² je uitstoot des te beter voor het milieu.

Soorten ledverlichting

Veel soorten ledverlichting waren in het verleden veel lampen nog niet geschikt voor spaarlampen of ledlampen, tegenwoordig zijn ledlampen in alle soorten en maten te verkrijgen. De mogelijkheden zijn nog veel groter dan bij de gloeilamp, omdat je ledverlichting bij voorbeeld ook in strips kwijt kunt, in kerstverlichting en ook tl buizen zijn tegenwoordig in ledverlichitng. Vergeet daarom ook niet je tl buizen te vervangen voor led tl buizen van Ledwereld.nl om optimaal energie te besparen.

 

Geef een reactie