Duurzamer wonen: kies voor milieubewuste gordijnen

Wil jij ook duurzamer wonen? De meeste mensen denken dan al snel aan zonnepanelen, dubbel glas, het scheiden van afval, enzovoorts. Wat veel mensen nog niet weten is dat je ook met gordijnen duurzame stappen kan maken. Lees hier alle ins en outs over milieubewuste gordijnen.

gordijnen

Maatwerk en kwaliteit

Kies altijd bewust voor kwaliteitsgordijnen. Dit is een manier om langer en duurzamer te genieten van jouw raamdecoratie. Let bijvoorbeeld op het materiaal en zoek recensies op die de kwaliteit bevestigen.

Om nog langer te plezier te hebben van jouw gordijnen, kun je ze het best helemaal zelf samenstellen. Hierdoor sluit het perfect aan op jouw interieur en smaak. Bij deze webshop kun je online rolgordijnen samenstellen. Deze producten gaan tot 200% langer mee in vergelijking met standaard kant-en-klaar producten.

Recyclede gordijnen

Een andere duurzame keuze zijn gordijnen gemaakt van gerecycled materiaal. Pax Raamdecoratie is een webshop waar diverse circulaire gordijnen te verkrijgen zijn, gemaakt van gerecyclede petflessen. Deze stof is slijtvast, voelt fijn aan en je ziet niet dat het gaat om gerecycled materiaal.

Zo heb je bijvoorbeeld deze gerecyclede vouwgordijnen op maat uit de Leaf collectie. Deze vouwgordijnen met hebben een uniek warme uitstraling en ze geven je huis karakter. Ook zijn er vitrages gemaakt van 100% gerecyclede petflessen. Per m² worden er zo’n 23 flessen gerecycled.

Isolerende zonwering = minder energieverbruik

gordijnen 1

Wist je dat er veel warmte verloren gaat via het raam? Een manier om minder warmte te verliezen via de ramen, is het verbeteren van de isolerende functie van gordijnen. Ga voor gordijnen met een verduisterende coating. Wanneer je hierbij nog zijgeleiding toevoegt aan jouw rolgordijnen, zal er minder warmte ontsnappen via het raam.

De coating weerkaatst het zonlicht, waardoor er minder warmte binnenkomt. Het blijft binnen koeler en hierdoor verbruik je minder energie door bijvoorbeeld de airco of ventilator minder te gebruiken. In de winter wordt de warmte juist beter vastgehouden.

⦁ In de winter houden de rolgordijnen met zijgeleiding u-profielen de warmte juist binnenshuis

⦁ Dankzij goede isolatie zijn jouw stookkosten een stuk lager

⦁ Je vermindert jouw energieverbruik

Gordijnen bij de verwarming?

Hang jouw raamdecoratie niet voor de verwarming. De warmte zal dan direct verdwijnen via het raam. Het is zonde om voor niets te stoken! Zorg bovendien dat jouw raamdecoratie ’s avonds en ’s nachts gesloten is. De warmte blijft op deze manier langer binnen. Dit is niet alleen goed voor de energiebesparing, maar is ook nog eens een stuk gezelliger.

gordijnen3

 

One Response to Duurzamer wonen: kies voor milieubewuste gordijnen

  • Wat een interessant idee om gordijnen te kopen van gerecycled materiaal! Mijn vriend en ik vinden duurzaamheid erg belangrijk. We hebben een nieuw huis gekocht en willen graag gordijnen laten maken voor de woonkamer. Ik ga kijken of ik een stijl kan vinden die past bij ons interieur en ook duurzaam is. Bedankt voor de tip!

Geef een reactie