Eco trends die de auto-industrie in 2022 zullen vormgeven

Eco trends: gebruik van 3D-printtechnologieën voor duurzamere productie

Om te profiteren van het momentum bij de adoptie van 3D-printen, hebben bedrijven die betrokken zijn bij additieve productie 2021 besteed aan het ontwikkelen en perfectioneren van nieuwe machines en materialen om de consumenten beter van dienst te zijn. De geavanceerde technologie presenteerde zichzelf als een haalbare oplossing om pandemische problemen zoals arbeidstekorten en kwetsbaarheden in de toeleveringsketen te overwinnen. Met een grotere focus op volume productie en duurzaamheid, passen autofabrikanten snel de technologie toe om betrouwbaardere, flexibele en interoperabele producten te bouwen. Grote autobedrijven optimaliseren het productieproces en stroomlijnen de logistiek om beter presterende voertuigen te creëren en innovatief te blijven te midden van de veranderende dynamiek van de industrie. Anti-manufacturing-giganten zoals General Motors, Ford, Tesla, BMW en vele anderen hebben de commerciële voordelen van 3D-printen in additive manufacturing gerealiseerd, zoals een kortere totale doorlooptijd, verbeterde marketresponse, eliminatie van de complexiteit van de toeleveringsketen, enz. Met de groeiende vraag naar lichtere onderdelen in elektrische voertuigen, gebruiken veel fabrikanten de 3D-printtechnologie in hun productie- en ontwikkelingsprocessen.

Eco trends

Draadloos opladen van elektrische voertuigen om de acceptatie van elektrische voertuigen te vergroten

De opmerkelijke veranderingen in de technologie van elektrische voertuigen leiden tot verbeteringen in de oplaadinfrastructuur voor EV’s. Hoewel EV-laadstations best handig en efficiënt zijn, kunnen verschillende stekkers standaarden en hun ontoereikende infrastructuur voor veel voertuig bezitters behoorlijk overweldigend zijn. Draadloze oplaadoplossingen voor EV’s kunnen dus een haalbare oplossing voor dergelijke problemen blijken te zijn en een belangrijke rol spelen bij het stimuleren van de acceptatie van elektrische voertuigen. De eenvoud en minder tussenkomst van de bestuurder van de draadloze opladers voor elektrische voertuigen in combinatie met hun hoge energieoverdracht efficiëntie kan de echte game-changer zijn voor het verbeteren van de elektrificatie in de auto-industrie. Een auto uit Duitsland importeren via de expert Mijnautoimporteur.nl kan je helpen bij de aanschaf van een elektrische auto.

Nieuwste technologie voor draadloos opladen van elektrische auto’s

De nieuwste technologie voor draadloos opladen van elektrische auto’s, inductie pads, maakt gebruik van een magnetisch veld om het oplaadproces van de batterij te starten en te stoppen wanneer de batterij vol raakt. Daarnaast leidt de snel groeiende behoefte aan het opladen van elektrische voertuigen tot de ontwikkeling van powerbanks.

Meer vraag naar voertuigen op alternatieve brandstof

Door een groeiend milieubewustzijn en fluctuerende gasprijzen neemt de vraag naar alternatieve energie oplossingen met een grote duurzaamheid toe. Bovendien stimuleren toenemende investeringen door autofabrikanten en overheidssubsidies de acceptatie van voertuigen op alternatieve brandstof wereldwijd. De meest voorkomende alternatieve brandstof bronnen voor auto’s zijn waterstof, ethanol, elektriciteit, biodiesel, aardgas en propaan. Alternatieve brandstoffen worden in eigen land geproduceerd, waardoor de afhankelijkheid van geïmporteerde oliën wordt verminderd.

Geef een reactie