Holthausen opent tijdelijk waterstof tankstation Australiëhavenweg

Holthausen Energy Points opende onlangs haar nieuwe waterstof tankstation in de Amsterdamse haven. Het is daar mogelijk voor vrachtwagens om 350 bar waterstof te tanken. Het gaat om een tijdelijke locatie. Aan de definitieve locatie, op de Beiraweg, wordt op dit moment gewerkt. De verwachting is dat dit nieuwe tankstation eind 2023 wordt gerealiseerd. De waterstof die daar straks getankt kan worden, wordt op locatie geproduceerd.

waterstof

Eerste waterstoftankstation in Amsterdam waar straks waterstof in grote volumes van 40-50 kg, in één keer getankt kan worden. Foto via portofamsterdam.com/nl

Ook vulstation voor cilinders

Carl Holthausen, Directeur Holthausen: ”Ik ben trots dat Holthausen Energy Points het eerste waterstoftankstation in Amsterdam is waar straks waterstof in grote volumes van 40-50 kg, in één keer getankt kan worden”. Aan de Beiraweg zal na realisatie van het waterstoftankstation ook waterstof geproduceerd worden en dienen als vulstation voor cilinders. Daarmee hebben klanten gemakkelijk en snel toegang tot waterstof voor hun (bouw)generatoren en hijs- en liftgereedschappen, zoals heftrucks.’’

Holthausen Clean Technology

The future is now! Een zero-emissie wereld. Toekomstmuziek? Volgens Holthausen Groep niet! Door hun innovatieve karakter en maatschappelijke verantwoordelijkheid ontpopte dit familiebedrijf zich rond de eeuwwisseling van traditioneel gasleverancier tot kartrekker van een duurzame toekomst. De sleutel daarvoor is waterstof.

De Holthausen-aanpak is verrassend simpel:

Bij elektrolyse van water komt waterstofgas vrij dat opgeslagen kan worden. Breng je vervolgens waterstof in aanraking met zuurstof, dan komt er energie vrij. En de reststof? Puur water. Groen gas dus! En waterstof blijkt naast een groene energiebron ook nog eens de ideale energieopslag van zon- en windenergie te zijn waarbij alle opgewekte energie gewoon op een later tijdstip gebruikt kan worden. Enorm duurzaam dus!

waterstof 2

Groene energie zonder nadelen, daar moet je wat mee!

En dat is exact wat Holthausen Groep doet. ‘We gingen er mee rijden. Eerst met één wagen, daarna volgde de rest van ons wagenpark’, vertelt Stefan Holthausen, algemeen directeur. Onze afdeling Clean Technology, specialisatiecentrum voor schone technologie, draait inmiddels overuren. Reguliere voertuigen worden aan de lopende band omgebouwd tot zero emission wagens. De eerste vulstations, Holthausen Energy Points, zijn gerealiseerd en er liggen grootste plannen voor de toekomst klaar: “Over vijf jaar exploiteren wij de meest duurzame tankstations in de regio.” Holthausen Groep hoopt ook anderen te enthousiasmeren voor deze groene transitie zodat men schoner en duurzamer gaat werken.

Kennisuitwisseling speelt daar een grote rol bij

Holthausen Groep werkt onder andere samen met de Hanzehogeschool en heeft sinds 2015 zitting in de Noordelijk Innovation Board. Sámen naar een groene en veilige toekomst, dat is het doel. Bij Holthausen Groep dromen en werken ze groots. Zo timmeren ze samen met de gemeente Groningen hard aan de weg om de stad in 2035 energieneutraal te maken. Holthausen: “Onze visie strekt tot ver in de toekomst. Wij geloven in een veilige leefomgeving met voldoende energie voor iedereen.” Holthausen Groep trekt de kar naar een groene toekomst, wie stapt in?

Bron: portofamsterdam.com/nl en cleantechnology.nl

 

 

 

Holthausen en Hyzon zijn partners van Duurzaam Actueel. 

 

Geef een reactie