Elektrische deelfietsen voor de stad Groningen vanaf juni

Vanaf 1 juni dit jaar kun je in Groningen een elektrische deelfiets pakken. Twee verschillende bedrijven gaan dan in totaal 400 elektrische deelfietsen in de stad neerzetten. Na een paar maanden komen er nog 200 bij. Beide bedrijven krijgen een vergunning voor 300 elektrische fietsen. Blijkt de behoefte groter te zijn, dan kunnen het er meer worden. Het gaat om fietsen die maximaal 25 km per uur kunnen. Het college van B&W verwacht dat de elektrische deelfiets voor sommige inwoners een alternatief kan zijn voor het bezit van een eigen auto.

deelfietsen

Mevrouw met een elektrische deelfiets van Bird. Deze staan nu al in onze gemeente om reizigers tijdens Operatie Julianaplein een alternatief te bieden voor de auto. Foto via gemeente.groningen.nl

Deelfietsen

De fietsen mogen niet overal op straat worden neergezet. Na gebruik moet je de fiets achterlaten in een fietsenrek of een fietsenstalling. Om een deelfiets te kunnen gebruiken, heb je net als bij deelscooters een app nodig. Daarin laat je met een foto zien dat je de fiets netjes hebt geparkeerd.

Deelscooters

De gemeente heeft ook onderzoek gedaan naar het gebruik van deelscooters. Die zijn nog steeds heel populair in Groningen. Tussen 1 mei en 31 december 2021 zijn er in totaal 437.881 ritjes mee gemaakt, met een totale afstand van ruim anderhalf miljoen kilometer. Per dag waren het gemiddeld 1.787 ritten. Gemiddeld wordt elke deelscooter meer dan 5 keer per dag gebruikt.

Bron: gemeente.groningen.nl

 

One Response to Elektrische deelfietsen voor de stad Groningen vanaf juni

  • Goed nieuws uit Groningen. Groningen wordt Energiestad met Zonneparken aangesloten op Laadstations voor Ebikes, Escooters, EV en Ebussen. Dat levert veel geld op voor de Stad Groningen en schone luchten.
    Oja, nog even dit. Ik ben een Groninger. Dat is ook weer mooi.

Geef een reactie