Elfwegentocht van start gegaan. Twee week feest zonder een druppel benzine

De Elfwegentocht is nu echt begonnen! Zondagochtend om 9.00 uur startte Staatssecretaris Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven op de TU/e de tocht: twee weken fossielvrij reizen in Friesland. Een feest waaraan alle provincies meedoen met fossielvrije tours langs duurzame koplopers. Brabant trapte af.

Enthousiast over De Elfwegentocht

Van Veldhoven is enthousiast over De Elfwegentocht want dit initiatief helpt om versneld afscheid te nemen van fossiele brandstoffen en neemt iedereen mee ‘in een soort moderne autoloze zondag’. Ze ging mee op tour door Brabant. En om het goede voorbeeld te geven, stapte ze op een elektrische scooter terwijl gedeputeerde Anne-Marie Spierings koos voor de elektrische motor STORM, gebouwd door studenten van de TU/e. Andere deelnemers reden mee in elektrische auto’s.

Elfwegentocht

Foto via elfwegentocht.nl

De toekomst van elektrisch rijden

Hoogleraar Maarten Steinbuch schetste de toekomst van elektrisch rijden. Hij voorspelt dat in 2025 zeker veertig verschillende modellen elektrische auto’s op de weg zijn met een range van ten minste 400 km. Dan hebben de mensen keus en kiest zeker 75% voor elektrisch. Een belangrijke voorwaarde is de ontwikkeling van accu’s. Steinbuch voorspelt dat die jaarlijks 15% goedkoper worden en dat de capaciteit elk jaar 6% per kilo zal toenemen. Dat maakt elektrisch rijden steeds aantrekkelijker. Ruim vóór 2025, want al in 2020 wil Noord-Brabant zeker 100.000 elektrische voertuigen op de weg hebben … Lees verder

Lees verder op: elfwegentocht.nl

 

Geef een reactie