EVBox en The Mobility House maken samen Vehicle-to-Grid mogelijk

EVBox, een toonaangevende leverancier van slimme en schaalbare laadoplossingen in de hele wereld, en The Mobility House, een leider op het gebied van slim laden en Vehicle-to-Grid (V2G), hebben hun krachten gebundeld om de gedeelde visie van een emissievrije toekomst te realiseren.

The Mobility House

Foto via news.evbox.com/nl 

EVBox en The Mobility House versnellen

EVBox en The Mobility House versnellen de overgang naar emissievrij vervoer met het toepassen van de nieuwe V2G-technologie. EVBox levert de hardware voor projecten met V2G, die uitgevoerd worden door The Mobility House. Beide bedrijven investeren veelvuldig in R&D (EVBox opende onlangs een nieuw onderzoekslab) om deze manier van slim laden op de markt te brengen. De expertise van beide partners leidt tot een win-winsituatie, waarbij EVBox de hardware en The Mobility House de software levert om de samenwerking in goede banen te leiden.

Hoe elektrische auto’s het elektriciteitsnet ontlasten

Vermindering van de CO2-uitstoot is niet het enige nut van elektrische auto’s. Zoals men weet, is de opwekking van hernieuwbare energie afhankelijk van de weersomstandigheden. Om een mogelijk tekort op te vangen, kunnen elektrische auto’s ingezet worden als tijdelijke energieopslag, aangezien ze voor het grootste deel van de dag en gedurende de nacht niet gebruikt worden. The Mobility House heeft een intelligent laad- en energiemanagementsysteem ontwikkeld, genaamd ChargePilot, dat de samenwerking tussen elektrische auto’s en (externe) accu’s optimaliseert. Innovaties zoals V2G veranderen hoe energie gegenereerd en gebruikt wordt. Hier hebben niet alleen wij, maar ook de planeet baat bij.

Een eiland zonder fossiele brandstoffen als schoolvoorbeeld

Een goed voorbeeld van de samenwerking is het project op het eiland Porto Santo in de archipel van Madeira, Portugal, ook wel bekend als “Smart Fossil Free Island“. Het lopende project begon in 2018 met Groupe Renault, Empresa de Electricidade da Madeira (EEM) en The Mobility House. Het gemeenschappelijk doel is om het eiland te veranderen in een lichtend voorbeeld van duurzaamheid. Door de slimme integratie van elektrische auto’s en gebruikte accu’s wordt het aandeel van wind- en zonne-energie in de totale stroomvoorziening van het eiland vergroot. EVBox heeft bidirectionele laadstations voor dit project toegewezen, waarmee de elektrische auto’s van Renault direct kunnen laden naar het elektriciteitsnet: het zogeheten V2G-principe. Het project toont aan dat elektrische auto’s een belangrijke rol kunnen spelen bij de totstandbrenging van een duurzame wereld.

Leer meer over de nieuwste innovaties bij REVOLUTION Digital

De tweede editie van REVOLUTION Digital vindt plaats op 8 september 2020, als gevolg van het uitstel van de REVOLUTION Conference. Je kunt het evenement streamen om meer te leren over de nieuwste technologieën in de elektrische mobiliteitssector tijdens debatten tussen experts. Schrijf je hier in!
The Mobility House – een officiële REVOLUTION-partner – zal tijdens het digitale evenement een virtuele borrel organiseren.
De eerste editie van REVOLUTION Digital gemist? Bekijk de volledige opname hier.

Over The Mobility House

Het doel van The Mobility House is de toekomst van energie en mobiliteit emissievrij te maken door het integreren van elektrische auto’s in het stroomnet. Het technologiebedrijf werd opgericht in 2009 en helpt sindsdien de particuliere en zakelijke klanten in hun energietransitie met ondersteunende planning, bouwprocessen en het opereren van individuele laadinfrastructuur. Als neutrale leverancier werken ze samen met vele partners. Dankzij hun intelligente laad- en energiemanagementsysteem ChargePilot kunnen klanten en partners elektrische voertuigen integreren op een manier die is geoptimaliseerd voor het huidige netwerk én toekomstbestendig is. Ga naar mobilityhouse.com voor meer informatie.

Over EVBox

EVBox is de internationale leverancier van laadinfrastructuur en laadbeheersoftware voor elektrische auto’s. Als de dochteronderneming van ENGIE, heeft EVBox vandaag meer dan 125.000 laadpunten in 70 landen geplaatst. Met behulp van slimme en schaalbare (snel)laadoplossingen voor onderweg, op het werk en thuis, draagt EVBox bij aan een emissievrije toekomst voor ons dagelijks vervoer. Ga voor meer informatie naar evbox.nl.

Bron: evbox.com/nl

 

Geef een reactie