Flevo Campus Dialogues – 3 november 2021. Taste for Change

De rol van smaak in het creëren van een duurzame, eerlijke en inclusieve eetcultuur

Op 3 november presenteert Flevo Campus de derde editie van de jaarlijkse Flevo Campus Dialogues: Floriade edition. Tijdens deze online liveshow voor food professionals gaan sprekers dieper in op het thema Taste for Change. De manier waarop we momenteel voedsel produceren, kopen en eten heeft een grote impact op onze planeet. We moeten onze voedselsystemen veranderen om te komen tot een duurzame, gezonde, eerlijke en inclusieve eetcultuur. Tijdens deze summit, die kosteloos online bij te wonen is, wordt onderzocht welke rol smaak daarbij heeft. Er zijn onder meer keynotes van de gedreven Ghanese chef Selassie Atadika, die zich hard inzet voor het gebruik van lokale producten en verbeteren van het voedselsysteem met haar restaurant en stichting Midunu Institute. Ook spreekt hoogleraar voedingssociologie Stefan Wahlen uit het Duitse Giessen tijdens het ochtendprogramma.

Flevo Campus Dialogues aaa  Flevo Campus Dialogues bbb

Links: Selassie Atadika, rechts: Stefan Wahlen. Flevo Campus Dialogues

Live online talkshow

Het programma trapt af met een live online talkshow die wordt gehost door Helen Kranstauber van Food Cabinet. Zij spreekt met wetenschappers, chefs en activisten over wat we kunnen leren van bestaande voedingspatronen. Hoe zijn deze patronen in de loop van de tijd veranderd? En wat is de invloed van de geglobaliseerde wereld? Is er een manier om een voedselsysteem te creëren dat duurzame keuzes voor iedereen oplevert? Op het programma staan, naast bovengenoemde, onder meer Lenno Munnikes (programmadirecteur Flevo Campus Almere), Femke Mooch (conceptontwikkelaar Supermarkt van de Toekomst) en Bilal Bouazza (ondernemer, chef-kok en oprichter van Laymous).

Drie deep dives

Tijdens drie interactieve deep dive sessies in de middag vertellen verschillende ondernemers vanuit het veld over hun ervaringen en lessen. De eerste deep dive is getiteld ‘De smaak van een veganistische revolutie’ en zoomt in op hoe ondernemers met smaak te werk gaan bij het ontwikkelen van een duurzaam veganistisch product. Sprekers zijn onder meer Pascal Labrie (Karma Kebab), Dennis Favier (SEASOGOOD), Lotte Bronswijk (North Sea Farmers) en Mark Kulsdom (Dutch Weed Burger). De tweede deep dive focust zich op inclusieve marketing. Taha Riani (Allyens) geeft een workshop over hoe je inclusiever kunt communiceren. Tijdens de derde deep dive vertelt Nadia Zerouali over haar Arabische merk SOUQ, en hoe ze daarmee traditionele gerechten en smaken introduceert bij een breed publiek.

Bekijk hier meer informatie over het programma en registratie.

Flevo Campus Dialogues

Geef een reactie