Gaat u verbouwen? Dan zijn deze subsidies de moeite waard

Nederland gaat de komende jaren flink aan de slag met verduurzamen. We gaan afscheid nemen van aardgas en tegelijkertijd is het besparen van energie steeds belangrijker. Bent u woningeigenaar? Dan is een van de eerste stappen die u kan zetten het verduurzamen van de eigen woning. De vraag die dan altijd opkomt is: wat voor subsidies of ondersteuning is er beschikbaar?

subsidies

Subsidies voor woning verduurzamen

Bent u van plan uw woning te verbouwen of te verduurzamen? Dan zijn er een aantal subsidies beschikbaar in 2021 die de moeite zijn om te bekijken. De ISDE subsidie geeft een reeks met mogelijkheden om mee aan de slag te gaan. Zo is het mogelijk om voor de isolatie van uw woning tot 20 procent voordeel te ontvangen. Wanneer u twee of meer isolerende maatregelen neemt dan komt u in aanmerking voor deze subsidie. Gemiddeld komt dit al snel neer op duizend euro. Er is in 2021 ruim 164 miljoen euro beschikbaar.

Deze isolatie subsidie is ook te combineren met het installeren van een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet. Heeft u de afgelopen 12 maanden bijvoorbeeld een zonneboiler gekocht? Dan hoeft u nog maar één isolatiemaatregel te nemen om in aanmerking te komen voor de subsidie. Bent u van plan een warmtepomp aan te schaffen, dan moet u op een aantal voorwaarden letten. Zo moet de warmtepomp geïnstalleerd worden door een erkende installateur en komen nieuwbouwwoningen niet in aanmerking. De warmtepomp subsidie komt neer op circa 1.500 euro, een flink bedrag.

Zeker zijn van subsidie

Bij het aanvragen van subsidies komt een hoop kijken: voorwaarden, deadlines en formulieren. Vandaar is het verstandig van te voren de subsidiekansen te bekijken, zo loopt u geen voordeel mis. Via de website van Simpel Subsidie is dit gemakkelijk te doen. Door het invullen van een subsidietool wordt u stap voor stap duidelijk hoeveel subsidie u kan ontvangen en op welke voorwaarden u moet letten. De aanvraag geheel laten ontzorgen is ook mogelijk. De subsidie wordt dan aangevraagd, no cure no pay.

 

Geef een reactie