Greener en Alfen voorzien festivalseizoen deze zomer van schone batterij-energie

Greener, een duurzame energieleverancier voor evenementen en off-grid situaties, bestelt acht nieuwe mobiele energieopslagsystemen van Alfen, specialist in energieoplossingen voor de toekomst. De mobiele opslagsystemen zullen in heel Europa worden ingezet om een schoon alternatief te bieden voor de inzet van tijdelijke dieselgeneratoren, bijvoorbeeld op festivals.

Eén van de groenste festivals ter wereld

Het eerste geleverde opslagsysteem heeft afgelopen weekend het ‘Welcome to The Village’ festival in Leeuwarden van schone batterij-energie voorzien. Welkom to The Village is één van de groenste festivals ter wereld en heeft als doel om in 2022 volledig circulair te zijn. Het opslagsysteem werd ingezet om te voorzien in de piekvraag naar elektriciteit voor onder andere licht en geluid op het festival. Deze piekvraag naar stroom werd traditioneel geleverd door dieselgeneratoren. De mobiele batterij-opslagsystemen zijn een schoon en volwaardig alternatief voor deze dieselgeneratoren.

alfen

Met onze, door Alfen gebouwde, mobiele batterijopslagsystemen hebben we de technologie in handen om groene energie aan te kunnen bieden op locaties zoals hier bij Welcome to The Village. Foto via alfen.com

Technologie voor groene energie bieden

Dieter Castelein, medeoprichter van Greener: “Steeds meer steden verbieden oude dieselauto’s, maar bij evenementen en op bouwplaatsen wordt nog steeds veel gebruik gemaakt van vervuilende dieselgeneratoren. Met onze, door Alfen gebouwde, mobiele batterijopslagsystemen hebben we de technologie in handen om groene energie aan te kunnen bieden op locaties zoals hier bij Welcome to The Village.”

Wereldrecord

Eerder dit jaar voorzag Greener al verschillende evenementen en festivals van groene stroom op basis van het opslagsysteem van Alfen, zoals Awakenings Easter Special in Amsterdam, Awakenings Festival in Spaarnwoude en MadNes op Ameland. Vorige week hebben Greener en Alfen samen een wereldrecord gevestigd met het simultaan laden van elektrische voertuigen bij ’s werelds grootste parade van duurzame voertuigen in Leeuwarden. Samen leverden ze elektriciteit voor ’s werelds eerste volledig mobiele en off-grid EV-laadplein.

Combinatie duurzame energiebronnen zoals zon en wind

Andreas Plenk, Global Sales Director Energy Storage bij Alfen: “Batterijopslag in combinatie met duurzame energiebronnen zoals zon en wind kan steeds meer concurreren met dieselgeneratoren. In ons aanbod van energieopslagoplossingen bieden wij een mobiel systeem dat speciaal is ontwikkeld voor tijdelijke locaties zoals festivals of bouwlocaties. Maar we leveren ook grootschalige off-grid opslagsystemen in combinatie met bijvoorbeeld zonneparken, zoals in Afrika waar we een ​​cacaofabriek van schone en betrouwbare energie voorzien.”

Schoon en stil alternatief voor dieselgeneratoren

Dieter Castelein: “Greener wil een schoon en stil alternatief bieden voor elke locatie waar momenteel dieselgeneratoren worden gebruikt, zoals festivals, evenementen, bouwplaatsen, vliegvelden en havens. Met de extra acht opslagsystemen van Alfen kunnen we onze activiteiten verder opschalen. Komend weekend zijn we op het Milkshake-festival in de Westergasfabriek in Amsterdam met onze schone energievoorziening. En er volgt snel nog meer!”

Over Greener

Greener Power Solutions levert (tijdelijke) on- en off-grid elektrische energie door middel van mobiele batterijen in een zelfstandig netwerk of in combinatie met andere energiebronnen. De batterijsystemen van Greener worden ook ingezet om onbalans in energienetwerken op te vangen. Dit wordt gedaan op de nationale energiemarkt, maar kan ook in tijdelijke opstellingen (peak shaving). De snelgroeiende start-up profiteert van het hoge vermogen en capaciteit van haar systemen en biedt een stil en schoon alternatief voor het dieselaggregaat op evenementen, bouwplaatsen, vliegvelden, havens, netbeheerders, enz.

Zie voor meer informatie: www.greener.nu

Over Alfen

Het Nederlandse Alfen opereert internationaal in het hart van de energietransitie, als specialist in energieoplossingen voor de toekomst. Met zijn 80 jarige historie biedt Alfen een unieke combinatie van activiteiten. Alfen ontwerpt, ontwikkelt en bouwt slimme elektriciteitsnetwerken, energieopslagsystemen en oplaadsystemen voor elektrische auto’s en brengt deze samen in geïntegreerde systemen om te voldoen aan de elektriciteitsvraagstukken van haar klanten. Alfen heeft marktleidende posities in Nederland en groeit snel in het buitenland, waarbij het profiteert van haar ‘firstmover advantage’.

Bron: alfen.com

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign