De trekker binnenkort CO2 vrij? Blauwe Diesel, dé duurzame dieselbrandstof van nu

LTO Ledenvoordeel voegt op korte termijn een product toe aan het ledenvoordeelprogramma: Fossielvrije Blauwe Diesel. LTO Ledenvoordeel is de eerste grote aanbieder van deze duurzame brandstof en daar kunnen leden binnenkort exclusief gebruik van maken. Als LTO-leden overstappen op Blauwe Diesel B100, gaan ze met een CO2-neutraal product werken, gemaakt van plantaardige afvaloliën. Het is CO2-neutraal, omdat dezelfde hoeveelheid CO2 wordt uitgestoten die de grondstof als plant aan de lucht onttrekt. Omdat oliën worden gebruikt die normaal gesproken worden vernietigd, is de brandstof ook nog eens volledig circulair. Daarnaast reduceert de Blauwe Diesel B100 schadelijke uitlaatemissies aanzienlijk, tot 70%.

CO2

Foto’s via ltoledenvoordeel.nl

Duurzame Blauwe Diesel

De overstap zal voor ondernemers niet ingewikkeld zijn; er zijn geen aanpassingen nodig aan de huidige dieselmotor en deze zal technisch gezien zelfs beter presteren. Gebruikers zullen merken dat de motor stiller loopt en zo goed als reukloos is. Daarnaast is Blauwe Diesel het hele jaar door winterbestendig, in tegenstelling tot normale diesel..

Geen biodiesel

Om een mogelijk misverstand voor te zijn: Blauwe Diesel B100 is geen biodiesel (FAME) maar een HVO (Hydrotreated Vegetable Oil). Deze synthetische, biologisch afbreekbare duurzame diesel is ongevoelig voor bacteriegroei. waardoor de kans dat filters verstopt raken of dure brandstofsystemen kapotgaan tot het minimum gereduceert worden. De kwaliteit van de Blauwe Diesel B100 is het beste voor ons milieu en de techniek van de machines.

Wiersma Olie & Techniek BV

Naast de 100% HVO Blauwe Diesel B100 is er ook een variant met de aanduiding Blauwe Diesel B20 verkrijgbaar. Ook aan de Blauwe Diesel B20 is geen biodiesel (FAME) toegevoegd en heeft grotendeels dezelfde eigenschappen als de Blauwe Diesel B100. De fossielvrije Blauwe Diesel wordt geleverd via het familiebedrijf Wiersma Olie & Techniek BV dealer van Future Fuels Wholesale

Wilt u als eerste op de hoogte zijn, wanneer Blauwe Diesel B20 en B100 beschikbaar zijn? Laat uw gegevens achter in het formulier op de site.

Bron: www.ltoledenvoordeel.nl

 

Geef een reactie