Groene aanslag, eenvoudig duurzaam weg zonder schrobben

Een oprit en terras zijn steevast het visitekaartje van je woning en tuin! Door de keuze van de juiste stijl en de gepaste materialen krijgt je terras of oprit dezelfde uitstraling als je droomhuis. Maar er is niets vervelender dan groene aanslag op je bestrating in je tuin. Een terras of oprit waar we op uitglijden, moeten we ten alle tijden zien te voorkomen. BIOnyx Terras & Opritreiniger kan de algen aanslag eenvoudig en langduriger verwijderen van je terras, oprit en alle andere bestrating. En dat zonder te schrobben!

Groene aanslag

Ontstaan van groene aanslag

Groene aanslag is een natuurlijke groei van algen en mossen. De 2 belangrijkste perioden om de verschillende oppervlakten te behandelen zijn februari/maart (groot onderhoud) en augustus/september (preventief) perioden. Er zijn hoofdzakelijk drie oorzaken te benoemen voor het ontstaan van groene aanslag:

  • Gebrek aan zonlicht (schaduwrijk)
  • Aanwezigheid van vocht(regen)
  • Optisch vuil

BIOnyx Terras & Opritreiniger geschikt voor

  • Alle keramische-, beton-, grind-, straatbaksteen, natuursteen- of terrastegels.
  • Beton-, split en grind

Waarom je het terras en opritreiniging NIET met een hogedrukspuit doet?

Op welke manier je uiteindelijk je terras, balkon en oprit schoonmaakt van groene aanslag, belangrijk is dat je altijd bladeren, optisch vuil en zandresten regelmatig verwijderd. Dit is de ideale bron voor atmosferische- en groene aanslag van algen. Een hogedrukspuit lijkt oh zo handig. Echter niets minder is waar. Door de kracht maak je de toplaag poreuzer en het vuil kan zo in de tegel trekken. Daarnaast, wordt het oppervlak ruwer en daardoor keren bijvoorbeeld mossen en vuil sneller terug. En dan heb ik het nog niet eens gehad over het opspattend water en vuil.

Maar ook geen soda of natuurazijn!

Ook schoonmaakazijn of soda zijn niet de oplossing, wel tijdelijk maar het zorgt  er voor dat flora en fauna afsterven. Insecten gaan dood die we juist zo hard nodig hebben voor onze voedselketen. Daarnaast wordt ons grondwater verontreinigd en moet ons drinkwater extra gefilterd worden en wij als burger dus meer moeten gaan betalen. Dus zeer schadelijk voor het milieu. BIOnyx Terras & Opritreiniger, 100% biologisch en afbreekbaar, hoef je alleen aan te brengen, schoon  zonder schrobben. Puur, eerlijk en duurzaam. Totaal Niet schadelijk voor flora en fauna. En nu maar lekker genieten!

BIOnyx

BIOnyx maakt hoogwaardige biologische schoonmaakmiddelen zonder chemicaliën. De NATUURLIJKE bestandsdelen lossen vuil snel op, waardoor alles binnen- én buitenshuis in een handomdraai weer schoon en fris is, én het milieu beschermd blijft!

groene aanslag 2

 

Geef een reactie

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2021 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign