Rijden op afval: OrangeGas opent nieuw station in gemeente Waadhoeke

OrangeGas heeft in St Annaparochie vandaag officieel een nieuw tanklocatie voor groengas geopend op het terrein van Tamoil. Hierdoor heeft ook de gemeente Waadhoeke een groengas tanklocatie. Het groengas wordt geproduceerd uit organisch restafval dat door Omrin is ingezameld en verwerkt, o.a. uit de gemeente Waadhoeke.

OrangeGas

Vlnr: Joyce van Os de Man (OrangeGas), Wethouder Jan Dijkstra (Waadhoeke), Meinard Kuipers (Omrin –directeur Inzameling & Reiniging) en Jelle Bergsma (chauffeur Omrin). Foto via omrin.nl 

OrangeGas: groengas uit afval

Bij de ingebruikname werd een groengasvoertuig van Omrin afgetankt door duurzaamheidswethouder Jan Dijkstra van de gemeente Waadhoeke, Meinard Kuipers, directeur inzameling en reiniging van Omrin en Joyce van Os de Man, manager van OrangeGas. Bovendien kreeg OrangeGas de officiële groengascertificaten aangeboden, die de garantie geven dat het groengas in Heerenveen is geproduceerd uit organisch restafval.

Een goede stap richting duurzaamheid in Gemeente Waadhoeke

Het groengasstation helpt mee aan de energietransitie van de gemeente. Waadhoeke is bezig met een duurzaamheidsagenda omdat onze energievoorzieningen en behoeften veranderen. We maken voor opwekken van elektriciteit steeds meer gebruik van duurzame energiebronnen zoals wind, zon en Groengas. Wat belangrijk is om een duurzame gemeente te worden.

Schoner en stiller

Groengas is de duurzame variant van CNG (Compressed Natural Gas). De bron van Groengas is rioolwaterzuivering, afvalverwerking en GFT. OrangeGas verkoopt uitsluitend 100% Groengas op al haar tanklocaties. Hierdoor is Groengas well-to-wheel één van de schoonste brandstoffen. Door op Groengas te rijden reduceer je 90% CO2 t.o.v. diesel, en bovendien rijdt het stiller.

Bron: omrin.nl

 

Geef een antwoord

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2021 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign