Haarlemse Van Vessem meest duurzame bedrijf van Nederland

De titel Duurzaamste Bedrijf van Nederland 2018 is gewonnen door Bakker van Vessem. De duurzame bakker sleepte de award, georganiseerd door Stichting Nederland CO₂ Neutraal, deze week in de wacht. Eerder dit jaar won Van Vessem al de Groene Mug Bokaal. Bakker Van Vessem houdt bij alle keuzes rekening met mens en milieu. Een nieuwe ontwikkeling is het verzamelen van oud brood dat weer wordt vergist tot groen gas. Naast het duurzame productieproces geeft de bakkerij ook rondleidingen en organiseert kinderactiviteiten om anderen te inspireren en kennis te delen. Eerder dit jaar won Van Vessem al de Groene Mug Bokaal.

Van Vessem

 

Betrokken winnaar: Bakker Van Vessem

Wethouder duurzaamheid Cora-Yfke Sikkema: “Bewust omgaan met voeding helpt het klimaat. Bakker Jos Huijbregts voelt zich verantwoordelijk voor de volgende generaties. Die moeten ook op een gezonde manier brood kunnen eten in een fijne omgeving. Voedsel veroorzaakt veel CO2-uitstoot bij de teelt en het vervoer. De bakker gebruikt alleen pure ingrediënten, het liefst zoveel mogelijk uit de streek. Van Vessem is een inspirerend voorbeeld voor zowel bewoners, kinderen en andere bedrijven.”

Zoektocht

Twee maanden geleden startte de zoektocht naar het ‘Duurzaamste bedrijf van Nederland’. Stichting Nederland CO₂ Neutraal heeft als doel om mensen en bedrijven te inspireren en plezier te laten beleven met het maken van duurzame keuzes. Op de website van de zoektocht konden bedrijven worden genomineerd. In totaal werden er meer dan 3500 unieke stemmen uitgebracht. De winnaar is gekozen door een vakjury bestaande uit Maria van der Heijden, Richard Hovinga, Volkert Engelsman en Ad van Wijk. Drie bedrijven gingen met de publieksprijs naar huis: DGTL Festival, Willem & Drees en Vegenement.

Bron: www.haarlem.nl

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign