Foodtruckfestival Smaak aan Zee verduurzaamt

U hebt het vast wel eens eerder gezien; festivals waar de vloer na afloop bezaaid is met afval. Afval dat door de wind meegenomen wordt en uiteindelijk zijn weg vindt naar één van de plastic afvaleilanden in de oceaan. Dat willen de organisatoren van Smaak aan Zee tijdens hun beide foodtruckfestivals op de Brouwersdam (15, 16 en 17 juni) en in Ouddorp (17, 18 en 19 augustus) voorkomen. Samen met de gemeente Goeree-Overflakkee en hun bezoekers zetten ze deze zomer in op 100% afvalinzameling. En dat is behalve nuttig, ook nog eens leuk. Lees hieronder meer.

Smaak aan Zee

 

Smaak aan Zee en afval- duurzaamheidsbeleid

De samenwerking past bij het No-Waste beleid van de organisatie van Smaak aan Zee en het afval- en duurzaamheidsbeleid van de gemeente Goeree-Overflakkee. Beide partijen vinden het behoud van de natuurlijke schoonheid van Goeree-Overflakkee en haar kustgebieden belangrijk. Met deze samenwerking kunnen zij dat doel bereiken.

Leuk en gemakkelijk!

Tijdens het festival kunnen bezoekers hun afval kwijt in de door de gemeente Goeree-Overflakkee beschikbaar gestelde afvaleilanden. Bezoekers kunnen hun afval afgeven bij rondlopende afvalobers. Het enthousiaste commitment-team benadrukt op een informele wijze het belang van afval scheiden. Bezoekers kunnen met het team op de foto. Ook wordt uitgelegd waarom het zo belangrijk is om afval in de afvalbak te doen. En waarom afval scheiden goed is voor de natuur en het milieu. Alleen met elkaar houden we Goeree-Overflakkee schoon en groen, dat is de boodschap!

Duurzamere evenementen

De gemeente Goeree-Overflakkee en haar inwoners profiteren dagelijks van de natuurlijke schoonheid van het eiland. Door de ligging aan het einde van de delta is Goeree-Overflakkee de laatste stop voordat afval, via de verschillende waterwegen de oceanen op gaat. De gemeente Goeree-Overflakkee zou het liefst zien dat er geen afval vanuit het eiland zijn weg vindt naar het milieu.

Meer informatie

Daarom vindt de gemeente het belangrijk dat ook de evenementen die op Goeree-Overflakkee plaatsvinden steeds duurzamer worden. De gemeente gaat graag in gesprek met partijen die zich hiervoor of voor de brede verduurzaming van hun festival willen inzetten. De samenwerking met de organisatie van Smaak aan Zee is hier een goed voorbeeld van. De gemeente heeft een korte samenvatting gemaakt van verduurzamingsmogelijkheden voor festivals. Deze is op verzoek verkrijgbaar bij de medewerkers van het team Duurzaamheid & Innovatie. Zij zijn bereikbaar via het algemene telefoonnummer 0187 14 0187.

Bron: igo.nl

 

Geef een reactie