Hansa Green Tour organiseert Biomassa & European Energy Efficiency delegatie in Oostenrijk

Van 3 – 6 maart 2020 organiseert Hansa Green Tour een Biomassa & European Energy Efficiency delegatie naar het congres op de World Sustainable Energy Days in Oostenrijk, het grootste duurzame energie evenement in Europa. Experts uit meer dan 50 landen komen 3-6 maart 2020 bijeen in Oostenrijk om de laatste inzichten en ontwikkelingen op het gebied van biomassa en energie efficiency met elkaar te delen.

Biomassa & European Energy Efficiency

Verhit debat tussen voor- en tegenstanders

Biomassa en energie efficiency leidt in Nederland tot een verhit debat tussen voor- en tegenstanders, over uitstoot van schadelijke stoffen, het wel- of niet klimaatneutraal zijn van biomassa als energiebron. De EU ziet biomassa als duurzame en klimaatneutrale energie. Veel wetenschappers zijn kritisch en wijzen er juist op dat het verbranden van biomassa op korte termijn zelfs leidt tot een toename van de uitstoot van schadelijke stoffen zoals stikstof, fijnstof en CO2, terwijl de uitstoot nu juist omlaag moet. In Nederland is de discussie inmiddels sterk gepolariseerd. Maar hoe kijken experts uit andere landen naar deze problematiek? Hoe gaan andere landen met dit thema om?

Biomassa & European Energy Efficiency

Oostenrijk kent een lange historie van het duurzaam gebruik van biomassa voor de energievoorziening. Samen met de World Sustainable Energy Days organiseert Hansa Green Tour op dinsdag 3 maart een dag met excursies naar diverse biomassa installaties en initiatieven en nemen we aansluitend op 4 en 5 maart deel aan zowel het Biomass congres als ook het European Energy Efficiency congres georganiseerd door de World Sustainable Energy Days. Daar delen vele experts uit meer dan 50 landen hun laatste inzichten, gaan we met elkaar in discussie en nemen we deel aan het grote World Sustainable Energy Days diner.

Bent u actief in de biomassa, energie efficiency en/of energietransitie? Dan is dit een uitgelezen kans om kennis en ervaringen uit te wisselen!

Biomassa & European Energy Efficiency 2020

Bekijk voor meer informatie over de World Sustainable Energy Days onderstaande programma’s: 

Download programma PelletConference-FirstAnnouncement-2020

Download programma EnergyEfficiencyConference-FirstAnnounemet-2020

Deelnamekosten:

De deelnamekosten bedragen € 500,- per persoon, deze kosten zijn exclusief reis- en verblijf en kosten voor congresdeelname.

Bij voldoende deelname kan Hansa Green Tour gemeenschappelijk vervoer en hotelaccommodatie verzorgen

Aanmelden:

kan door een mail te sturen naar info@hansagreentour.com of contact op te nemen met Roel Swierenga op tel: 06-55567218

Bron: hansagreentour.com

 

Geef een reactie