Het Werken met Zonne-energie

We gebruiken met z’n allen heel wat energie. Vooral in de donkere maanden als de lampen ’s avonds weer eerder uitgaan en ’s morgens later uit wordt er bij elkaar heel wat energie verbruikt. En ook die kachel gaat niet uit zichzelf branden. Zonne-energie kan hier een goede oplossing voor zijn en vele bedrijven, bijvoorbeeld Solvari, begrijpen dit al langer en bieden dan ook groene stroom aan. Maar wat is dat nou eigenlijk precies? Hoe duurzaam is die zonne-energie nou eigenlijk? Heb je daar in de winter nou eigenlijk wel iets aan? En hoe kun je op andere manieren besparen op je energieverbruik om op die manier bij te dragen aan een beter milieu en ook nog eens wat geld te besparen? Wij vertellen je in onderstaande blog graag wat meer over.

Zonne-energie

Wat is Zonne-energie?

Zonne-energie is energie die opgewekt wordt door middel van de zon. Dat spreekt misschien vanzelf, maar het is misschien minder duidelijk hoe dat precies gebeurd. Natuurlijk geeft ze zon zelf warmte af. Daarom hoef je in de zomer ook eigenlijk helemaal niet de kachel aan te hebben. Maar met zonne-energie wordt meestal bedoeld dat de energie is opgewekt door middel van zonnepanelen. Deze zonnepanelen maken gebruik van de warmte van de zon om zichzelf op te laden. Hierbij komt energie vrij die dan weer omgezet in energie. De energie die hierdoor vrijkomt kan gebruikt worden voor alles en nog wat. Je kunt er je tv, computer, smartphone en andere apparaten mee van stroom voorzien en eigenlijk bijna ieder apparaat.

Hoe Duurzaam is Zonne-energie.

Zonne-energie is erg duurzaam omdat de zon constant aanwezig is. Ze zon is onuitputtelijk. Ook op bewolkte dagen is er wel iets van zon aanwezig. En, behalve de grondstoffen voor het maken van de zonnepanelen, kost het niet veel om er gebruik van te maken.

En de Winter?

Ook in de winter kun je van zonne-energie gebruik maken. Er hoort namelijk een soort boiler bij waar de energie die je op dat moment opwekt maar niet nodig hebt wordt opgeslagen. Natuurlijk zit hier wel een limiet aan, maar toch heb je een voorraad voor de avond en voor donkere dagen zoals de winter. Zoals we al zeiden zijn er zelfs in de winter altijd dagelijks wel wat uren waarmee je stroom op kunt wekken. Misschien dat je dan niet helemaal zelfvoorzienend bent, maar alsnog heb je er voordeel van als je in ieder geval voor een deel in je eigen stroom voorziet. En de keren dat je toch netstroom nodig hebt worden weer gecompenseerd door de zonnige maanden waarin je zoveel opwekt dat je genoeg overhoudt om behalve je eigen gebruik en je voorraad nog wat energie naar je energiemaatschappij terug kunt sturen.

Andere manieren om bij te dragen

Er zijn natuurlijk nog wel meer manieren waarop jij kunt bijdragen aan een beter milieu. Zo scheelt het een hoop als je de apparaten die je op dat moment niet nodig hebt helemaal uitzet. De tv hoeft niet de hele dag op standby te staan als je s avonds of de volgende dag pas weer wat gaat kijken. Het meteen loskoppelen van de oplader van je mobiele telefoon, tablet of laptop zodra de batterij 100% aangeeft is niet alleen beter voor het milieu en je energierekening maar ook nog eens voor de batterij van je apparaat. En natuurlijk hoeft niet ieder licht in de kamer, keuken en bijkamer te branden als je voornamelijk op de bank tv zit te kijken. Op die manieren kun je al best een groot verschil maken.

 

One Response to Het Werken met Zonne-energie

  • sinds 2012 heb ik geen gas geen energierekening en ik heb elk jaar stroom over van de opbrengst van de Zonnepanelen. elk jaar energie over. zonnepanelen zijn goedkoop, 2000 euro voor 6000 kWh. productiegarantie 30 jaar info Alibaba Solarpanels. een kWh kost 24 cent. een kWh zon kost 1 cent.

Geef een antwoord

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2021 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign