Hip kunst- en designrestaurant Duddell’s neemt intrek in Londense kerk

Het Kantonese kunstrestaurant Duddell’s heeft zijn intrek genomen in een oude monumentale kerk in Londen. Architectenbureau Michaelis Boyd ontwierp daartoe een jaren zestig sfeer met veel duurzame materialen als messing, tegels, glas, hout en een fraaie CO2-neutrale Marmoleum mozaïekvloer van Forbo Flooring. Duddell’s begon een jaar of vijf geleden in Hong Kong als eetbestemming voor mensen met interesse in cultuur, en heeft inmiddels een Michelin ster en dus ook een tweede vestiging.

Duddell’s

Het nieuwe Londense design restaurant Duddell’s met op de vloer vier kleuren CO2 neutraal Marmoleum Walton van Forbo Flooring naar een ontwerp van Michaelis Boyd. (fotografie: Ed Reeve, Editphoto)

Fraai doordacht duurzaam project

Net als zijn tegenhanger in Hong Kong, zal Duddell’s Londen fungeren als restaurant- en galerieruimte met collecties van hedendaagse kunstwerken. Michaelis Boyd inspireerde zich bij de inrichting op de esthetiek van de traditionele theehuizen uit Hong Kong van de jaren zestig. Vooral de bar bekleed met zeegroene tegels met een contrasterend roze terrazzoblad, waarachter zich een deel van de keuken en bar bevinden, trekt de aandacht.

Duddell’s: niet alleen een CO2-neutrale vloer

Messing is gebruikt voor de rekken voor de drankjes en een deel van de verlichting. Het meubilair bestaat uit een fraaie blauwe leren bank rondom en zwarte rotanstoelen. Extra eetruimte wordt aangeboden op de tussenverdieping, die wordt omgeven door een glazen balustrade zodat gasten een blik kunnen werpen op de begane grond. Ook fraai zijn de enorme kroonluchters die aan het hoge plafond hangen. Als “kers” op deze Horecazaak: de duurzame mozaïekvloer gemaakt van Marmoleum.

Voor meer info zie ook www.marmoleum.nl/co2neutraal.

De fotografie is van Ed Reeve van Editphoto.

Bron: Goedvolk Communicatie

 

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2023 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign