Hoe vertaalbureau Perfect zorgt voor een duurzame impact

Vertaalbureau Perfect wil helemaal duurzaam ondernemen. Dat levert wel een paar interessante vraagstukken op. Want hoe kan een vertaalbureau nu duurzaam ondernemen? Welke impact kan het maken op bijvoorbeeld het personeel, of op andere bedrijven? Het vertaalbureau laat zien dat élk bedrijf duurzamere keuzes kan maken.

vertaalbureau

Aan de slag als B Corp

Vertaalbureau Perfect heeft de status van B Corp behaald. Een B-Corp is een bedrijf dat continu duurzame keuzes maakt als het gaat om bedrijfsvoering, milieu, medewerkers en community. Wereldwijd zijn er ongeveer 3600 B Corps in meer dan 65 verschillende landen. Grote namen met deze status zijn onder meer Ben & Jerry’s, Triodos Bank en Patagonia.

Met de status van B Corp laat een bedrijf zien dat het commerciële, sociale en duurzame doeleinden succesvol met elkaar kan combineren. Vaak wordt bij duurzaamheid alleen gedacht aan het planten van bomen en het opruimen van rommel in de natuur, maar dat is onterecht. Mens en milieu voorop zetten kan op allerlei manieren. Ook als vertaalbureau kun je daar veel aandacht aan besteden. Bijvoorbeeld door aandacht te hebben voor het boeken van vluchten voor vertalers: hoe zit het met de CO2-uitstoot van een vliegtuig? Is er een betere manier van vervoer? Kan het misschien tóch niet gewoon vanuit Nederland, via een online verbinding?

Dat is wat Vertaalbureau Perfect zo aantrekkelijk vond aan het programma: je onderneming inzetten voor iets goeds. Om samen te kiezen voor een leefbaardere aarde.

Wereldwijde cultuurverandering

De B-Corp beweging is voor het vertaalbureau een goed voorbeeld van hoe globalisering iets positiefs kan zijn. Jammer genoeg hoor je op sociale media tegenwoordig veel geluiden tegen globalisering. Sommige organisaties noemen zichzelf zelfs ‘antiglobalisten’. En dat is heel zonde, want globalisme kan juist zorgen voor een wereldwijde cultuurverandering.

Die cultuurverandering is nodig om succes in het bedrijfsleven opnieuw te definiëren. Het kan dienen als katalysator voor een duurzame economie. Want ondernemen is natuurlijk veel meer dan zo snel mogelijk zo veel mogelijk geld verdienen. Als ondernemer speel je een belangrijke rol in de maatschappij, en daar is Vertaalbureau Perfect zich meer van bewust dan ooit.

Organisaties kunnen meer impact maken als ze in harmonie zijn met hun omgeving en zichzelf. Dat is tenminste de gedachte van Sam van Gentevoort, teamcoach Strategy bij Vertaalbureau Perfect: “B-Corp helpt ons te reflecteren en waar nodig actie te ondernemen”, stelt Van Gentevoort.

Teruggeven aan de branche

Vertaalbureau Perfect is ook lid van verschillende brancheorganisaties. Op die manier wil het vertaalbureau teruggeven aan de branche. Bij deze organisaties wordt namelijk kennis van de branche vergaard om vertaalbureaus te blijven verbeteren. De Vereniging van Vertaalbureaus in Nederland is gericht op kwaliteit, zorgvuldigheid en kennisdeling. Tegelijkertijd is het bureau ook lid van Fenedex, een vereniging van Nederlandse exporteurs en andere internationaal opererende ondernemingen.

Duurzaamheid zit hem niet altijd in groene acties. Ook het bij elkaar brengen van kennis en het verrijken van deze kennis, is een duurzaam besluit. Het vertaalbureau vindt het dan ook belangrijk om elkaar te ondersteunen. Dat vormde het besluit om lid te worden van deze netwerken.

 

 

Geef een reactie