Hoorn: honderdste elektrische laadpaal in gebruik genomen

Wethouder Samir Bashara, van de gemeente Hoorn, heeft vrijdag de 100ste laadpaal voor elektrische voertuigen in gebruik genomen. Deze laadpaal is geplaatst aan de Binnenpolder in de Bangers en Oosterpolder in Zwaag. De gemeente Hoorn loopt hiermee voorop in de transitie naar voorzieningen voor elektrisch rijden.

Hoorn

Wethouder Samir Bashara bij de 100e laadpaal. Foto hoorn.nl

Hoorn duurzame stad

De afgelopen periode is er een sterke toename in de aanvragen voor een openbare laadpaal. De verwachting is dat die vraag verder toeneemt omdat er vanaf 2030 alleen nog maar elektrische voertuigen verkocht mogen worden. Deze mooie Noord-Hollandse gemeente heeft de ambitie om een duurzame en schone stad te zijn. De komst van meer elektrische auto’s en laadpalen sluit goed aan bij deze ambitie.

Locaties nieuwe laadpalen

De verwachting is dat er in Hoorn uiteindelijk ruim 600 laadpalen nodig zullen zijn. Het plaatsen gebeurt stap voor stap waarbij we inspelen op de daadwerkelijke vraag. Toch brengen we nu al in kaart welke locaties mogelijk in aanmerking komen voor de plaatsing van een laadpaal. We houden hierbij zoveel mogelijk rekening met parkeerdruk, zichtbaarheid en bereikbaarheid. Na de zomervakantie maakt de gemeente de kaart met mogelijke locaties openbaar. Bewoners kunnen hier dan op reageren. Deze reacties verwerken we waarna de locaties worden vastgelegd in een verkeersbesluit. Nieuwe laadpalen kunnen daarmee sneller geplaatst worden.

Bron: hoorn.nl

 

One Response to Hoorn: honderdste elektrische laadpaal in gebruik genomen

  • Laadpalen aangesloten op een Zonnepark in Hoorn. rijden op stroom geproduceerd in de Gemeente. dat levert inkomsten op voor de Gemeente Hoorn. Is er iemand die dat heeft berekend? een hectare panelen produceert 1 miljoen kWh. een kWh levert aan de laadpaal 30 cent op. 300.000 euro opbrengst per hectare Zonnepanelen voor de Gemeente.

Geef een antwoord

Duurzaam Actueel wordt mede mogelijk gemaakt door onze partners: 

Adverteren?

Wilt u op deze website adverteren neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Meld u aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Bij het aanmelden gaat u akkoord met ons privacybeleid.

© Copyright Duurzaam Actueel 2022 | Website is ontwikkeld door Sabos webdesign