Voor iedereen weer 365 nieuwe dagen vol duurzame kansen in 2018

Al weer 2018 en wat zijn we goed op weg. 365 nieuwe dagen vol duurzame kansen. In de jaren achter ons hebben we geleerd om te gaan met de gevolgen van de economische crisis. In dit soort tijden komt het beste van onze creativiteit in ons boven. Vaak uit nood. Dit geldt zeker voor ons vakgebied: milieu en duurzaamheid. Geweldig te zien wat er allemaal is opgepakt. Hoe bedrijven, provincies, gemeenten en ook particulieren nieuwe duurzame technieken toepassen en omarmen.

Flinke stap verder

Ik denk dat we nog een flinke stap verder kunnen. Volgens mij wordt het tijd dat we als Nederland nu de knop eens omzetten. En eindelijk consequent de weg van duurzaamheid kiezen. De tijd van fossiele brandstoffen gewoon achter ons laten. Kiezen voor de ons geboden schone oplossingen zoals aardwarmte, zonne-energie, windkracht. Rijden op groengas, elektrisch of waterstof. Steden met groene daken?

Duurzame kansen

Alle techniek en kennis is aan boord. Laten we niet vergeten dat ons land ooit groot en welvarend is geworden door innovatieve creativiteit. Nu is het tijd dat we doorpakken en onze aarde en onszelf helpen door te groeien naar een duurzame maatschappij, met alles wat we bijna gratis zelf voorhanden hebben! Laat ons daar eind dit jaar eens trots op zijn.
365 dagen: gewoon DOEN!   (Door: Wim Sabel)

Wij wensen iedereen een wijs en vooral gezond 2018 toe.

Nieuwjaar

Team Duurzaam Actueel

 

Geef een reactie