In vijf weken bouwt VIRTUe zelfvoorzienend huis, als onderdeel duurzame levensstijl

Studententeam VIRTUe heeft de bouw van hun zelfvoorzienende en duurzame huis in ruim vijf weken zo goed als af weten te ronden. Het huis op de campus (op het Koeveld naast het Auditorium) van de TU/e is onderdeel van Ripple, het duurzame woonconcept dat mensen op een speelse manier aanspoort om duurzamer te wonen én te leven. Met dit concept hoopt het team in juni 2022 hoge ogen te gooien tijdens de internationale ontwerpwedstrijd Solar Decathlon Europe in het Duitse Wuppertal.

VIRTUe

Het huis op het Koeveld naast het Auditorium is onderdeel van Ripple. Foto: VIRTUe

Bouwwerk is volledig zelfvoorzienend

De afwerking van het interieur volgt na de vakantie, maar de rest van de grotendeels uit hout opgetrokken woning staat. Het bouwwerk is volledig zelfvoorzienend en kent verschillende nieuwe en slimme snufjes (zie kaders) waarmee de bewoners duurzaam kunnen leven. Tachtig procent van de materialen is of kan later worden hergebruikt. Het bouwwerk bestaat uit een studentenkamer, een startersappartement en een gemeenschappelijke ruimte en kan relatief eenvoudig op bestaande bouw worden geplaatst, waardoor het ook in stedelijk gebied onderdeel kan zijn van de oplossing voor het woningtekort.

VIRTUe: duurzame levensstijl

Maar dat is niet alles. De studenten van de TU Eindhoven wilden namelijk niet alleen een duurzame plek om te wonen creëren, maar bewoners ook de mogelijkheid bieden om zichzelf een duurzame levensstijl aan te meten. “Wat heb je aan een duurzaam huis als de bewoners niet duurzaam leven”, vat Marianna Angelini van het communicatieteam van VIRTUe treffend samen. “We willen mensen aanmoedigen om duurzamer te leven.” … Lees verder

Lees verder op bron: tue.nl

Mierenzuurmotor

 

Geef een reactie